Zonnepanelen in plaats van windmolens op knooppunt

Foto: Bam en Van Oord

De gemeenten Amersfoort heeft geld vrij gemaakt om de mogelijkheid van windmolens op knooppunt Hoevelaken te onderzoeken. De Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar wil voorkomen, dat Hoevelaken het kind van de rekening wordt.

In een brief aan de Amersfoortse wethouder Kemmerling herhaalt de stichting nog maar eens de bezwaren tegen windmolens op het knooppunt. Dan gaat het vooral om milieuoverlast, de gevaren voor de natuur en voor de verkeersveiligheid. De stichting plaatst ook vraagtekens bij de wijze waarop het onderzoek wordt opgezet en uitgevoerd en is bang, dat Hoevelaken het kind van de rekening wordt.

Alternatieven
De stichting wil een positieve bijdrage leveren en suggereert zonnepanelen te plaatsen. Ze vormen een goede aanvulling op de gedachte van plaatsing van zonnepanelen op alle industriële platte daken in Amersfoort. En het maakt mogelijk het plaatsen van Windturbines op het Knooppunt en zonnepanelen in natuurgebieden sowieso overbodig.

Minister Schultz
Bij de opening van de verbreedde A1 eind september bleek minister Schulz niet op de hoogte van de plannen van de gemeente Amersfoort om windmolens op het knooppunt te plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen