Windmolens op knooppunt Hoevelaken?

Foto: Bam en Van Oord

Als het aan de Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar ligt, komen er absoluut geen windmolens op knooppunt Hoevelaken, zoals het college van B&W in Amersfoort wil.

Het college van Amersfoort legt een voorstel voor een haalbaarheidsstudie van windmolens bij het knooppunt Hoevelaken en bedrijventerrein Isselt voor aan de Amersfoortse gemeenteraad. De gemeenteraad van Amersfoort moet geld beschikbaar stellen voor het onderzoek.”

Milieuoverlast
De stichting: “Hoevelaken ligt ten aanzien van het Knooppunt in het Noord Oostelijk kwadrant, een zeer ongunstige positie gezien de heersende Zuid tot Noordwest wind (meer dan 270 dagen/jaar!). Dus naast alle lawaai en luchtvervuiling van het Knooppunt zelf willen wij zeker niet geconfronteerd worden met nog meer zeer storende geluidsbronnen zoals windturbines!

Natuur en verkeesveiligheid
In het natuurgebied “Bloeidaal” langs de A28 en de Barneveldse Beek hebben zich in de afgelopen jaren veel vogels hebben genesteld. Windmolens zijn effectieve vogeldoders, aldus de stichitng. Daarnaast zou het Hoevelakense Bos er als recreatiegebied ernstig onder te lijden hebben.

Ook voor de veiligheid ziet de stichting grote problemen veroorzaakt door de windmolens: “Grote windmolens in de directe omgeving of op het Knooppunt zelf zijn sterke blikvangers en trekken ongewenst de aandacht van chauffeurs en zijn daarom inherent zeer gevaarlijk objecten ten aanzien van de verkeersveiligheid. ”

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden