Plannen Fillipo-terrein klaar.

Foto: nijkerke.nieuws.nl

Volgende week maandag 17 november wordt door de woningstichting De Goede Woning het plan gepresenteerd over het Filippoterrein, het braakliggende terrein op de Jacob de Boerweg.

Dat heeft wethouder Patricia van der Hurk gemeld in de begrotingsvergadering. Aanvankelijk zou het terrein zijn bestemd voor seniorenwoningen, maar dat lijkt toch anders te worden. ‘Er wordt een heel divers aanbod van woningen gepresenteerd’, aldus de wethouder.

Tegelijk kon Van der Hurk melden dat het Koolhaaspark in Holkerveen (voorlopig) niet wordt ontwikkeld. ‘De laatste stand van zaken is dat er geen andere dingen gaan gebeuren dan de verkoop of vervanging van de bestaande woningbouw, maar er komen geen nieuwe woningen bij’, zegt de wethouder. Op vragen van VVD-raadslid Kees van den Heuvel over de oorzaak van dit besluit kon de wethouder geen antwoord geven. ‘Er zijn gesprekken gevoerd met De Goede woning over de invulling van het gebied. Om hun moverende redenen willen ze niet verder gaan dan vervangende nieuwbouw van bestaande woningen. Er is geen lijst van argumenten ontvangen. Als we met de heer Van Essen spreken, dan zullen we daar nader op ingaan. ‘Op dit moment gelden de eisen van het vigerende bestemmingsplan. Als de staat van de huizen niet goed zijn, dan kan er worden gesloopt voor nieuwbouw. Dat kan dan bestaan uit vrijstaand of twee woningen onder één kap. Maar er wordt verder niets anders ontwikkeld of aangepakt. Het kan zijn dat, als we de heer Van Essen hebben gesproken, dat de informatie nog wordt aangevuld.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden