Nijkerkse Uitdaging 15.000 mille subsidie

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

In meer dan 40  gemeenten functioneert “De Uitdaging”, een soort voortdurende Beursvloer, zoals die om de beurt in Hoevelaken en Nijkerk gehouden wordt. Het college van B&W vindt het een mooi initiatief en heeft er 15.000 euro subsidie voor over. 3 juni is de officiële aftrap.

Volgens het College stimuleert de Uitdaging het lokale bedrijfsleven “om maatschappelijk betrokken te ondernemen en te praticiperen”. De gemeente is naast founder ook faciliterend en heeft een functie als rolmodel en ambassadeur.

De werkwijze
De formule is simpel maar sterk. Verzoeken van maatschappelijke organisaties komen binnen bij de Uitdaging. Al deze aanvragen worden voorgelegd aan de Matchgroep. Deze Matchgroep is een ondernemersnetwerk van Oude rotten (directeuren) en Jonge honden uit het bedrijfsleven. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, wordt gekeken welk bedrijf uitgedaagd kan worden om mee te werken aan het project. Daarnaast komt er regelmatig aanbod binnen van bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid willen vormgeven. Voor deze bedrijven wordt een passende vraag vanuit het maatschappelijk veld gezocht.

Eerste uitdaging
“Tijdens de startbijeenkomst de opening van een heuse Dierenweide in Nijkerk te realiseren”, dat is de eerste uitdaging. Op de Pol (voorheen Zilverschoon) is een mooi stukje grond beschikbaar. Dat wil Beweging 3.0 samen met andere maatschappelijke organisaties in Nijkerk in de vorm van een stichting beschikbaar stellen voor alle inwoners van Nijkerk. De mensen van het eerste uur namen er gisteren een kijkje.
2016-05-10 de uitaging 02

Bedrijfsleven
Intussen hebben meer dan 20 bedrijven zich achter het initiatief geschaard. Ook de Beursvloer van de Lions is positief gestemd. Gerda Geurtsen directeur Nederlandse Uitdaging: “Met 42 Uitdagingen is er een resultaat behaald in 2015 van 4.000 matches met maatschappelijke waarde van 4.000.000. De verwachting is dat er eind van het jaar 2016 minimaal 55 Lokale Uitdagingen zijn die lokaal kunnen verbinden en verstevigen. Samen optrekken in de lokale samenleving loont ! ! !”:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen