Leeuwinnen Cup opnieuw daverend succes

Foto: Arjen Gerritsma

Op een zonovergoten Ebbenhorst vond zaterdag 4 juni de tweede editie plaats van de Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup.

Ruim 700 meiden en dames streden de hele dag in 10 verschillende poules om de prijzen.

2016-06-05 leeuwinnencup 4

In de ochtend gingen de hoofdprijzen naar Hoogland ME1, sv Urk ME1, Buitenboys MD1, IJsselmeervogels MD2 en Sparta Nijkerk MC2. De penaltyshots werden gewonnen door SO Soest MD1.

Na de middag was het de beurt aan de oudere meiden. Eerste plaatsen waren er hier voor Sparta Nijkerk MC1, DTS Ede MB1 en Hoogland MB1.

2016-06-05 leeuwinnencup 1

Na de middag was het de beurt aan de oudere meiden. Eerste plaatsen waren er hier voor Sparta Nijkerk MC1, DTS Ede MB1 en Hoogland MB1.

De 10 vrouwenteam waren verdeeld in 2 poules en streden om de eerste twee plekken in de poule voor een ticket in de halve finale. In poule A eindigde Sparta Nijkerk VR1 zonder puntverlies bovenaan, gevolgd door het Luxemburge Union Mertert Wasserbillig VR1. In Poule B was de eerste plaats voor Ter Leede VR3, dat met een puntje voorsprong eindigde voor Altior VR1.

Na twee spannende halve finales met goed voetbal waren het Ter Leede VR3 en Altior VR1 die zich wisten te plaatsen voor de grote finale. Hierin bleek Ter Leede VR3 uiteindelijk de sterkste en mocht de Leeuwinnen Cup in ontvangst nemen van wethouder Nadya Aboyaakoub. Sparta Nijkerk wist nog beslag te leggen op de derde plek door na strafschoppen Union Mertert Wasserbillig te verslaan.
De penaltyshots van het middagprogramma werden gewonnen door Altior VR1.

2016-06-05 leeuwinnencup 1

Uit datzelfde team kwam ook de beste speelster van het toernooi. Na een indrukwekkend en emotioneel eerbetoon aan dochter Renske reikte Andries den Besten de Renske-den-Besten-trofee uit aan Dominique Vugts van Altior VR1. Lees ook de column van Nelleke den Besten hierover.

Een waardige afsluiting van een geweldig toernooi, dat opnieuw liet zien dat het meiden- en vrouwenvoetbal serieus moet worden genomen. Kwalitatief werd er goed gevoetbald, maar nog belangrijker was het enthousiasme, plezier en onderling respect dat overduidelijk aanwezig was.

2016-06-05 leeuwinnencup 2

bijdrage van Hans Stam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen