Overeenkomsten tussen voetballers en prostituees

Oordelen over een ander is  gemakkelijker dan bij jezelf blijven.Waarom keuren we het ene goed en veroordelen we het ander?

Voetballers
Ik lees dat het wisselen van clubs door de spelers normaal gevonden wordt. Ze lopen het geld achterna? Ze worden betaald voor diensten die een club ten goede komen om net zo hard die club weer achter te laten als iemand anders meer geld biedt. Ze verkopen zichzelf  of eigenlijk hun kwaliteiten aan de hoogste bieder. We kunnen dit vaak best  begrijpen.
Spelers worden soms op straat gegooid als ze niet meer naar behoren functioneren.  Er wordt nog even over ze nagepraat waarna ze het veld ruimen voor een ander.
Tijdens de wedstrijd is er opwinding in alle staten van de bezoekers. Hartstochtelijke geluiden vliegen over het veld.  Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van hulp attributen als sjaals, toeters en spandoeken.
De voetballers  en/of de wedstrijden worden goed bekeken vanaf het veld en vanuit de VIP tribunes. Of men kijkt de wedstrijd op de televisie vanuit huis.
Prostituee
Een hoer is een vrouw die seksuele dienstverlening verricht met geld als tegenprestatie. 
Als een hoer betaald wordt voor haar dienstverlening en haar geld eerlijk verdient.  Hoor ik veel mensen oordelen of ik hoor het ze minimaal denken.  Het wisselen van seksuele partners, je lichaam en je seksuele diensten verkopen voor geld is niet wat we over het algemeen goedkeuren. Je verkoopt jezelf niet op die manier. Wie bepaalt dat?
Prostituees worden goed bekeken wanneer mensen langslopen of worden vanuit de auto begluurd. 
Over de hulpattributen ga ik me verder niet uitlaten.
Ben je te oud en zie je er niet meer goed genoeg uit dan word je afgeschreven.
En soms draait er in de huiskamer een video met beelden naar keuze.
Uitspraak van een bekende spits.
Ik kreeg deze uitspraak mee tijdens het schrijven van mijn column: een bekende spits zei ooit: ‘een doelpunt maken is lekkerder dan klaarkomen…..’ 
Waardoor mijn vergelijking ineens niet zo bijzonder meer is.
Welk punt wil ik maken?
Ik wil laten zien dat de maatschappij bepaalt wat goed is of wat niet goed is ondanks overeenkomsten.  Probeer zelf alles maar eens goed te doen in je leven en ook nog goed te houden. Dat is al moeilijk genoeg. Oordeel niet over iemand die in jouw ogen ergens een fout maakt. 
Er bestaat geen waarheid, er bestaat alleen een goed geweten.
Slot
Op het groene veld loopt een voetballer achter de bal aan.
Achter het raam met het rode licht zit een prostituee.
jabbertje-week-21
Over Marja Willems 
Marja is het gezicht van Gezondheidscentrum De Nije Veste waar ze zich inzet voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen. Ook wil zij vrouwen terug laten keren in de samenleving en/of financieel onafhankelijk laten worden via VIA (VrouwenInActie). Daarnaast is ze vrijwillig budgetcoach.
LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Janneke van Heugten, Marcelle Warringa, Marja Willems en Monique van Rooyen-Staal bezig houdt. 
Elke maandag een nieuwe column online.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen