Ik weet het gewoon niet meer

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Deze column had afgelopen maandag online moeten zijn… Het plan was om een positief verhaal te brengen over ‘iets’ in Nijkerk. Het is nu woensdag dus je begrijpt dat ik er nogal wat moeite mee had. Want wat is er nu eigenlijk nog positief hier?

Het leek me wel leuk om over de 300 miljonairs te gaan schrijven. De 300 miljonairs die hier in Nijkerk wonen. Blijkbaar!? Lijkt mij superinteressant om meer van te weten want wie, waar en hoe dan? Onze eigen Quote 300 op Nijkerk.nieuws.nl! Tot ik van de week een foto van de zwerver met z’n twee honden tegenkwam op Twitter. Hij schijnt al weken elke nacht in te checken in de wachtruimte van ons NS-station. Triest ten top! Shocking! Dat hebben we dus ook in ons polderdorpje. Dus zo’n verhaaltje over Niekarks miljoenen? Liever niet.

Polderdorp
Ja, ik noem Nijkerk tegenwoordig maar polderdorp. Een stad is het zeker niet meer zo zonder buitenzwembad. En dat welles/nietes over een dorpshuis in Nijkerkerveen, parkeerautomaten, koopzondagen enz. Gemiep in de marge allemaal en ik word er verdrietig van. Fantastisch, hoor; de kroegen wat langer open en zonnepanelen en een duurzame wijk in het verschiet. Maar dan moet de zon wel gaan schijnen! Voorlopig blijft het wisselvallig in mijn ogen.
2015-21

To bieb or not to bieb
Inspiratieloos als ik was deze week dwaalde ik maar weer eens door de bibliotheek. Regelmatig ga ik daar naartoe, voor inspiratie, kennis en ontmoeten! Maar ook dat gaat verdwijnen straks. Als de gemeente doordrukt dat een derde van de subsidie ingeleverd wordt, dan is er straks een halve bieb, een minibieb; niet eens een polderbieb. Eentje die bijna nooit open is, geen FilmCafé meer, geen ondersteuning voor scholen meer of voor mensen die de Nederlandse taal moeten leren, geen ontmoetingsplek meer, niet meer dat ene nieuwe boek lenen waar je over las in de krant en ga zo maar even door!

Shakespeare Selfie
Voor de bibliotheek is het bijna te laat maar het definitieve besluit is nog niet gevallen. Misschien kunnen we als Nijkerkers onder elkaar nog iets doen? Als we maar goed laten weten dat we het er niet mee eens zijn door de petitie te tekenen en een reactie achter te laten op www.biebnijkerkmoetblijven.nl. Bij de bibliotheek staat een Shakespeare Selfie bord. Ik heb een selfie gemaakt natuurlijk. To bieb or not to bieb? That is the question! Wie volgt? #selfietime #doen!
2015-05-27 selfie marcelle

Over Marcelle Warringa
Marcelle houdt zich bezig met communicatie en PR met Commuwise en samen met Monique van Rooyen startte ze Effect&zo. Ze adviseert over (social) media, online communicatie/PR en schrijft (web)teksten. In Nijkerk organiseert ze de Open Coffee en naast lokale initiatieven zet ze haar tijd ook in voor de internationale missie van Morning Tears: het helpen van kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of ter dood veroordeeld zijn.

LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Iris Nieuwenhuis, Marcelle Warringa, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt.

Elke maandag een nieuwe column online, alleen deze week wat later.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen