PVV: Partij voor de Vrijheid, leve de vrijheid!

Foto:

PVV-Kamerleden stappen op na de – ondertussen beruchte – uitspraak van Wilders. Woorden als grensoverschrijdend, misselijkmakend, ophitsen en haat zaaien worden in de mond genomen door leden van de andere partijen.

Leve de vrijheid
Citaat Georges Bernanos: “Wanneer iemand ‘Leve de vrijheid’ roept, bedoelt hij natuurlijk de zijne.” Op dit moment is er een discussie gaande of de uitspraak van Wilders nog onder de vrijheid van meningsuiting valt, zoals we die in Nederland kennen. Het Nederlandse strafrecht richt zich tegen smalend taalgebruik en aanzetten tot haat. Belediging en smaad onder bepaalde omstandigheden zijn strafbaar. Valt de uitspraak daaronder? Tolereren we deze uitspraak nog? Of is de hele toespraak van Wilders uit de context gehaald en is deze zin overgebleven?
Media
Is het niet zo dat de media, door er veel negatieve aandacht aan te geven, veel nieuwe aanhangers van Wilders kweekt? En wanneer je een kweekvijver uitzet, jongt het vanzelf verder. Er is bewezen, dat als je in een bepaalde sociale situatie verkeert, je daar ook naar gaat handelen. Dus kom je in de vijver van Wilders terecht, dan ga je haat kweken bij jezelf en vervolgens geef je haat door aan anderen. Je gaat je aanpassen aan de situatie, hoe onbegrijpelijk dat ook klinken mag. Conclusie: laten we vooral die vijver laten opdrogen!
2014-12
Dictator
In crisistijden worden er vaak dictators verkozen of aangewezen. Het zijn alleenheersers en ze zijn meedogenloos. Bekende dictators zijn Hitler en Stalin. Zijn we bezig om onze persoonlijke woede en frustraties een slachtoffer te geven onder leiding van Wilders? Wilders biedt geen excuses aan voor zijn uitspraak over Marokkanen. En als je terug kijkt naar de toespraak dan is de aanloop naar de vraag goed voorbedacht.
Nijkerk
De Tweede Kamerverkieizngen in  2010 leverde de PVV in Nijkerk een stijging van 4,8% (in 2006) naar 13,6% stemmen. Misschien wordt het tijd dat we ons testen om een eerlijk beeld te krijgen van onszelf en waar we echt voor staan. 
Test: Op welke dictator lijk jij?
Wat zijn je opvattingen over kunst, godsdienst, eerlijkheid en andere grote levensvragen? Test jezelf met 30 authentieke citaten en ontdek met welke grote dictator uit de geschiedenis je het meest gemeenschappelijk hebt. Achter deze link vind je de test.
Marja is het gezicht van Gezondheidscentrum De Nije Veste waar ze zich inzet voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen. Ook wil zij vrouwen terug laten keren in de samenleving en/of financieel onafhankelijk laten worden via VIA (VrouwenInActie). Daarnaast is ze vrijwillig budgetcoach.
LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Janneke van Heugten, Marcelle Warringa, Marja Willems en Monique van Rooyen-Staal bezig houdt. 
Elke maandag een nieuwe column online.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen