Wijk Corlaer schoon gemaakt

Vandaag hebben leerlingen, omwonenden en wethouder Patricia van Loozen in een ruime cirkel rond het Corlaer College in de Vlinderbuurt zwerfvuil verwijderd.

Dat was nodig, omdat de buurt er veel klachten over had. Het meeste vuil wordt door leerlingen veroorzaakt. Dat leidde tot overleg met bewoners, politie, de scholen en de gemeente.

Patricia van Loozen: “Dit geeft een goed gevoel! We maken ons vanmiddag gezamenlijk sterk tegen het probleem zwerfafval. We kwamen van alles tegen, van de bekende lege blikjes frisdrank tot zakjes met hondenpoep en luiers. De actie van vanmiddag was gezellig, en draagt bovendien bij aan de bewustwording en laat voorbeeldgedrag zien om zwerfafval tegen te gaan. Daarbij hebben we ieders inzet nodig, van de leerlingen van het Corlaer College en ook die van de inwoners in de wijk”.

Meer dan 20 vmbo-leerlingen. bewoners, politie en de wethouder werden van prikkers en vuilniszakken voorzien en trokken de wijk in. Ze waren in een paar groepen verdeeld en de wijk was ook in blokken verdeeld

Wekelijkse actie

Wekelijks gaat een klas met leerlingen van het Corlaer College zwerfafval prikken in de wijk rondom de school. Omdat alle partijen gebruik maken van de wijk en iedereen het belangrijk vindt om de wijk netjes en opgeruimd te houden, is deze actie op touw gezet. De gemeente stelt prikkers en afvalzakken beschikbaar. Het Corlaer College stelt hesjes beschikbaar aan de leerlingen. Afgesproken is dat inwoners van de wijk de leerlingen helpen bij het opruimen van zwerfafval.

Niet nieuw

Overigens is de actie niet nieuw. In 2014 startte Accent praktijkonderwijs met een pilot, ook naar aanleiding van klachten uit de buurt. Die pilot is voort gezet en de bakfiets met Accenleerlingen rijdt nog steeds door de wijk. Mariek Haanschoten (directeur van Accent) is blij met de actie van de buren, want voor alleen haar leerlingen ligt er teveel zwerfvuil.

Reacties

gallery
101994
Vandaag hebben leerlingen, omwonenden en wethouder Patricia van Loozen in een ruime cirkel rond het
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/101994/wijk-corlaer-schoon-gemaakt/
2018-01-10T15:21:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/01/10145756/2018-01-10-vuil-corlaer-college-8.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws