Waterkwaliteit “Nijkerk aan Zee” later aangepakt

Foto:

VDB-Recreatie en de gemeente Nijkerk hebben uitstel gekregen van de provincie Gelderland als het gaat om de verbetering van de waterkwaliteit in het toekomstige gebied Nijkerk aan Zee.

Dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk.

Die waterkwaliteit is slecht en dat komt vooral door de duizenden ganzen. Verder gaat het goed met de voorbereidingen van de opknapbeurt van “Nijkerk aan Zee”. Victor Dijkshoorn van VDB-Recreatie zegt dat betrokken partijen het over de inhoud vrijwel eens zijn en dat het convenant snel kan worden ondertekend. Bij het opstellen van de plannen voorlopig  geen rekening gehouden met het fietsverkeer door de polder. Mocht dit in de praktijk problemen opleveren dan zijn, volgens wethouder Marly Klein, aanpassingen nog altijd mogelijk.

In de commissievergadering vroeg Jan van Putten (ChristenUnie/SGP) aandacht voor een goede verbinding tussen Strand Hulckesteijn en de binnenstad van Nijkerk. Volgens Klein wordt hierover zeker nagedacht. Mogelijk hadden beiden het Veluwe-project van Aeres over het hoofd gezien, waarover wij eerder deze week berichtten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen