Buslijn 102 rijdt voorlopig nog wel

Foto:

Ongeruste inwoners van Hoevelaken hebben het Hoevelakense VVD raadslid Jacqueline Doppenberg benaderd over buslijn 102.

Aanleiding was een oproep tot het ondertekenen van een petitie tegen de dreigende opheffing van de buslijn tussen Amersfoort en Apeldoorn.

Doppenberg heeft navraag gedaan bij de gemeente Nijkerk en de VVD statenfractie in Gelderland. Hieruit blijkt, dat er geen sprake is van een dreigende opheffing. Het huidige contract van de vervoerder met de provincie Gelderland loopt nog tot december 2020.

Wel heeft de vervoerder aan de Provincie Gelderland gevraagd om aanpassing van de route in Hoevelaken van de Dorpsstraten naar de Koninginneweg. De vervoerder wilt ook minder vaak gaan rijden in de stille uren op basis van ervaringscijfers over het daadwerkelijke (geringe) gebruik in die uren.

De Provincie heeft de gemeente Nijkerk om advies gevraagd over de route-aanpassing. Daarom onderzoekt deĀ gemeente de mogelijkheden, kosten en voor- en nadelen en gaat daarover nog in gesprek met de inwoners. Daarna zullen zij aan de provincie berichten of de aanpassing wenselijk is of niet en onder welke voorwaarden. De provincie bepaalt daarna de kaders voor de nieuwe opdracht aan de vervoerder. Daarom is nog onduidelijk welke gevolgen dit heeft voor de toekomst van buslijn 102 na december 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen