[email protected] onthuld in bibliotheek

Foto:

De [email protected] is woensdagmiddag officieel in gebruik genomen.

Voor het zover was beschouwde educatiespecialist┬áTheo Last de veranderende wereld en de als maar toenemende invloed van robotisering. Hij voorzag, dat binnenkort het onderwijs op een heel andere leest geschoeid zal zijn. Het zal op school vooral om het aanleren van sociale vaardigheden en digitale geletterdheid gaan. Maar de school is steeds minder de enige plek waar geleerd wordt. Je leert – aldus Last – op andere plekken, bijvoorbeeld ook tijdens de summerschool in de bibliotheek. Dat kan dan bijvoorbeeld over robotica gaan.

Daaarna werd de [email protected] onthuld. Het is een mobiele kar voorzien van allerhande technische snufjes vooral bedoeld om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de wereld van de technologie.


De car gaat naar meerdere bibliotheken op de Noord Veluwe. In Nijkerk wordt de [email protected] ook in de summerschool gebruikt. Het is een meer moderne manier van leren techniek wordt steeds belangrijker. De [email protected] is ontwikkeld met Fisher techniek.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden