Vragen over vaccinatie

Foto:

Na een alarmerend rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de dalende vaccinatiegraad in Nederland, heeft het CDA hierover vragen gesteld.

CDA raadslid Pam van de Weijer: “Terwijl vroeger slechts kleine religieuze groeperingen vaccinatie afwezen, zien we nu een groeiende groep mensen die vindt dat vaccinaties schadelijker zijn dan de ziektes waartegen ze beschermen. Op sociale media wordt allerlei informatie verspreid en er zijn websites die vele ouders doen twijfelen over bijwerkingen van vaccinaties.

Hierdoor wordt de vaccinatiegraad zo laag, dat vrijwel verdwenen kinderziektes weer opduiken in westerse landen. Zo maakt bijvoorbeeld een vakantie naar Italië, waar net een mazelen-epidemie is geweest, kleine kinderen in ons land kwetsbaar voor deze infectieziekte. Hiervoor kunnen we in Nederland kosteloos ingeënt worden zodat we de ziektes uitbannen en ernstige complicaties kunnen voorkomen.”

Van de Weijer: “Het CDA hecht veel waarde aan onze gezondheidszorg. Daarom vragen wij aan het college hoe het staat met de vaccinatiegraad in de gemeente Nijkerk. Verder vragen wij of het bij een dalende trend mogelijk is aan ouders van pasgeboren baby’s zonodig een gesprek met een jeugdarts van de GGD aan te bieden. Het CDA vindt het belangrijk dat ouders in de gemeente Nijkerk betrouwbare informatie aangeboden krijgen zodat zij een bewuste keuze kunnen maken wat betreft vaccineren.”

'

Reacties

article
112806
Na een alarmerend rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de dalende
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/112806/11280/
2018-07-17T14:40:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/03/29225734/2018-03-29-Pam-van-de-Weijer-Feuerstein-02.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws