Aankoop gronden Rootselaar nog niet rond

Foto: Google MAps

September 2016 zetten de gemeente en Rootselaar BV een handtekning onder een intentieverklaring. Sindsdien is er niet veel gebeurd.

Dit tot ergernis van de erven Rootselaar.De einddatum van die intentieverklaring is al drie keer overschreden, omdat de gemeente nog niet zo ver was. Maar er is beweging. Donderdag 6 september vergadert de raadscommissie er in beslotenheid over. Dan vergadert de raad er over. Die moet als eerste 50.000 euro beschikbaar stellen voor de onderhandelingen over de aankoop.

Tweede fase Havenkom

De grond is nodig om aan de slag te kunnen met de tweede fase van de havenkom. Het idee is er woningen te bouwen overlopend in bedrijfsgebouwen. Een haalbaarheidsonderzoek gaf positieve resultaten.

Eerste fase Havenkom

In de eerste fase staat een nieuw Huis van de Stad getekend op de plaats waar nu de (gesloten) dependance van het stadhuis staat. Het idee is daar ook huizen te bouwen. Alleen doemt daar het probleem van de geuroverlast van ABZ Diervoeding op. Gemeente en het bedrijf taan lijnrecht tegenover elkaar. Een oplossing is nog niet in zicht.

Wethouder Wim van Oosterwijk: “De geurcirkel van ABZ is maar voor een klein deel van toepassing voor het terrein van de erven Van Rootselaar. Dat maakt dat woningbouw hier in principe altijd tot de mogelijkheden moet behoren.

Dossier: Havenkom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden