Ontwikkeling havenkom stukje dichterbij

Ondertekening intentieverklaring in 2016
Ondertekening intentieverklaring in 2016
Foto: Arjen Gerritsma

Woensdagmorgen 14 september hebben de gemeente en Rootselaar B.V.  hun handtekening gezet onder een intentieverklaring.

Het is de eerste stap in de ontwikkeling van de havenkom tot “dynamisch maritiem gebied waar gewoond en gewerkt wordt”. Zo staat het in de structuurvisie Binnenstad 2011. “Een historisch moment”, aldus wethouder Wim van Veelen. De “Letter of intent” gaat over het grondgebied van de familie Rootselaar. Zij zullen het gebied geurende de looptijd van de intentieverklaring niet verkopen.

2016-09-14 rootselaar 09

Het gebied begint achter de dependance van het stadhuis en loopt door tot voorbij de woning op het terrein, waar mevrouw Van Rootselaar woont.De totale oppervlakte is 6,5 hectare.

2016-09-14 rootselaar 03

Mevrouw Van Rootselaar juicht de ontwikkeling toe:”Het is goed voor de ontwikkeling van de stad en mooi voor de erfenis van de kinderen”.

Puzzelstukjes

Van Veelen ziet een aantal puzzelstukjes in elkaar vallen. Aan de overkant van het Rootselaarterrein heeft ABZ Diervoeding heeft een plan klaar liggen, waardoor vrachtwagens niet meer op de kade lossen, maar aan de achterkant van de fabriek. Even verderop heeft Lidl te kennen gegeven het gebied van de Havenaer, inclusief de watertoren verder te willen ontwikkelen en daar in te willen investeren.

2016-09-14 rootselaar 06

Bodemonderzoek

Het komend jaar wordt de bodem van het Rootselaarterrein onderzocht. Vroeger stonden daar de fabrieken van Tijsseling en Prins. Dus dat is wel nodig. Mocht dat allemaal positief uitvallen, dan kunnen plannen verder ontwikkeld worden. In juni schetste de gemeente welke gedachten daarover leven. Die schets wordt verder uitgewerkt, als alle lichten over een jaar op groen staan

Volgens Van Veelen krijgt het Binnenstadplan steeds meer vorm met daarin drie pleinen: het Molenplein, het Plein en het parkeerplein bij het stadhuis, dat veel meer dan tot nu toe een manifestatieterrein zou moeten worden.

2016-09-15 huis rootselaar

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen