Exploitatie buitensportvelden na 1 januari onduidelijk

Foto: Google Streetview

Tot 1 januari 2019 heeft de gemeente een contract met de SRO voor de buitensportaccommodaties.

Hoe het daarna verder moet, is nog onduidelijk.

De vier voetbalverenigingen hadden binnen de dialoog Samen aan Zet hun plan ingediend om beheer- en exploitatietaken over te nemen. Maar dat willen ze niet-risicodragend doen. De voetbalverenigingen geven aan wel zelfwerkzaamheid te willen verrichten (grotendeels gelijk aan de huidige
zelfwerkzaamheid), maar geen professionele krachten te hebben om bijvoorbeeld onderaanbesteding aan aannemers zelf ter hand te nemen.

Dat moet de gemeente of een andere partij dan maar doen.

Het plan van de vier voetbalverenigingen is nog niet af. De afgelopen maanden is binnen de gemeente vooral gekeken naar de gevolgen de manier, waarop vanaf 2019 met de btw moet worden om gegaan. Dat is nog niet duidelijk. Hierdoor is het overleg met de voetbalverenigingen over hun voorstel opgeschort en biedt dit dus nog geen oplossing per 1 januari 2019.

Daar komt bij, dat de atletiek- en korfbalvereniging niet in de beheerstichting voor de voetbal zijn opgenomen.

Overgangsjaar

Voor de gemeente begint de tijd te dringen om de exploitatie te regelen van de vijf buitensportaccommodaties uit het contract van SRO. Er is gekozen voor een tijdelijke situatie (een overgangsjaar, met maximaal één jaar verlenging). ln dat jaar kan nader overleg en
besluitvorming over het voorstel van de voetbalverenigingen plaatsvinden.

De gemeente gaat nu drie tot vijf marktpartijen (waaronder SRO en Optisport) uitnodigen om in te schrijven voor deze opdracht. Mocht dat voor de jaarwisseling niet rond zijn, dan zal de gemeente  zelf beheer en exploitatie moeten doen tot de zaak voor deze overgangsperiode geregeld is..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen