Werkgroep Samen aan Zet schrijft drie rapporten

Foto:

De werkgroep Arbeidsmarkt van de Dialoog heeft drie rapporten overhandigd aan wethouder Mariëlle Broekman.

De wethouder kreeg ook de symbolische Samen aan Zet sleutel aangeboden. Daarmee is de gemeente aan zet voor de volgende fase.

Uit de dialooggroep Economie en Bedrijfsomgeving zijn een aantal voorstellen aangemerkt als kansrijk voor de samenleving. De volgende voorstellen zijn verder uitgewerkt: Het Werkwarenhuis, Van Weesfiets tot Toerfiets en het Leerwerkbedrijf Horeca. Voor alle onderwerpen is uitgebreid onderzoek gedaan, onder andere door het houden van inspiratiesessies. Zo is er nog meer enthousiasme en betrokkenheid ontstaan bij het bedrijfsleven, onderwijs, het maatschappelijk veld en de gemeente. De volgende fase is een beoordeling van de plannen door de gemeente.

Het Werkwarenhuis wordt de plek in Nijkerk waar iedereen naar toe kan om mee te doen aan een vorm van werk of om werk te zoeken. Ook kunnen mensen er hulp en advies krijgen over opleidingen en werk. Bedrijven kunnen er vacatures aanbieden en personele vraagstukken inbrengen. Het Werkwarenhuis wil ook werkzoekenden en bedrijven dichter bij elkaar brengen.

Het project van Weesfiets tot Toerfiets biedt mensen de kans om mee te werken aan het ruimen van fietsen op het station en deze fietsen een tweede leven te geven in een fietswerkplaats. Hiermee kunnen mensen ervaring opdoen en stappen maken voor de toekomst of als vrijwilliger meewerken. De fietsen worden verkocht of zijn te huur voor een leuke fietstocht met picknick door het Nijkerkse landschap.

Het Leerwerkbedrijf Horeca biedt op heel laagdrempelige wijze kans aan mensen om werk te vinden in de horeca door een cursus te geven in samenwerking met horecabedrijven uit Nijkerk.

Dossier: Samen aan zet

Reacties

article
118401
De werkgroep Arbeidsmarkt van de Dialoog heeft drie rapporten overhandigd aan wethouder Mariëlle Broekman. De
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/118401/werkgroep-samen-aan-zet-overhandigt-drie-rapporten-namens-samenleving/
2018-11-13T10:36:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/13103549/2018-11-13-Werkgroep-Samen-aan-Zet.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken, samen aan zet
Nieuws