Beperkte stijging waterschapsbelasting

Foto:

Door de gevolgen van klimaatverandering veranderen ook de omstandigheden waarin het waterschap zijn werk uitvoert.

Het waterschap levert een belangrijke bijdrage aan maatregelen om de effecten van klimaatverandering te verminderen (adaptatie) en aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (mitigatie). Hiermee beschermen we de veiligheid en leefbaarheid van ons gebied, nu én voor toekomstige generaties. Dit gebeurt naast het reguliere beheer en onderhoud. Door naast investeringen scherp op de kosten te letten, blijft de tariefstijging beperkt. Zo gaat een gezin in 2019 met een eigen woning gemiddeld €6,00 meer betalen (2,2%). Dit bedrag is gelijk aan de gemiddelde stijging landelijk.

Veilig wonen en werken

Ruim 16 miljoen euro is bestemd voor het op orde houden en brengen van onze dijken. Dat is de basis om ons gebied voldoende te beschermen tegen overstromingen. In de projecten werken wij samen met inwoners en onze partners.

Kwaliteit van de leefomgeving

In 2019 wordt 37 miljoen geïnvesteerd in de kwaliteit van de leefomgeving. Het watersysteem in zowel de stad als in het landelijk gebied wordt robuuster gemaakt , Zo blijft het waardevol en genereert het waarde voor de economie, ecologie en leefbaarheid van de regio.

Circulair zijn en energieneutraal

Het zuiveren van het rioolwater voor onze 1,1. miljoen inwoners gaat onverminderd voort. Rioolwater zien we als bron van grondstoffen. Daarom bouwen we onze rioolwaterzuiveringen om tot energie- en grondstoffenfabrieken. Zo dragen bij aan de circulaire economie en de energietransitie en leveren we een belangrijke bijdrage aan zowel de klimaatadaptatie als -mitigatie.

Ter inzage legging

Op 12 december 2018 stelt het Algemeen Bestuur de begroting vast en daarmee de tarieven voor de waterschapsbelastingen 2019. De ontwerp begroting 2019 van het waterschap is €149 miljoen netto.

De ontwerp begroting 2019 ligt van 26 november tot en met 10 december 2018 ter inzage via www.vallei-veluwe.nl. Inwoners zijn van harte welkom om de vergadering van het algemeen bestuur op 12 december om 14.00 uur bij te wonen (Steenbokstraat 10 te Apeldoorn). Ook is de vergadering via de internetsite live te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen