Scrooge: heerlijk schouwspel

De volle zaal in het Hart van Holland is in afwachting van wat komen gaat.

Bij een “normale” productie gaat het doek omhoog en begint de voorstelling. Dat doek ontbreekt. De gasten zitten aan grote ronde tafels. Daartussen wordt vanaf de opening gedanst, gezongen en gespeeld. Het is geen gewone theaterproductie waar je alleen maar naar een podium zit te kijken. Nee, als gast zit je er middenin.

Natuurlijk was er ook een podium en daar zat Scrooge. Het ging tesnlotte over hem.

Veel afwisseling, veel muziek en en gedreven cast maken er een heerlijk schouwspel van.

Na deel 1 van de musical volgde deel 1 van het prima diner en dat ging zo vier keer.

In eerste instantie denk je, Scrooge, het oude verhaal van Dickens, is dat geen oude meuk. Theaterdier en regisseur Simône le Roy had er allerlei verrassende elementen in verwerkt zoals de vlekkeloze overgang van de Carmina Burana (Carl Orff) naar een stevig stuk Urban Dance Music en terug. Dat maakt deze productie een heel bijzondere belevenis.

Grappig: Hart van Hollanddirecteur Iddo van ‘f Hek vervulde de rol van verteller.

Meer dinershows

Gerard van den Tweel liet weten over deze opzet zeer tevreden te zijn. Het is de eerste keer in het Hart van Holland en de verkoop van de kaarten gaat voorspoedig. Als het allemaal goed uitpakt, bestaat de mogelijkheid, dat er rond de 20 dinershows per jaar komen. Studio 21 Hilversum Hilversum heeft er dan een concurrent

Scrooge vroeg op enig moment :”Heeft u een fijne avond?” Het antwoord kan alleen maar een volmondig ja zijn.

En natuurlijk was er een groot applaus van een dankbaar publiek.

Kijk alvast naar de foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie. Op zijn site heeft hij nog veel meer foto’s klaar staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen