Sportkampioenen gehuldigd op Nieuwjaarsreceptie (video’s en foto’s)

Het was maandagavond weer bijzonder druk in De Flier.

Daar werd de nieuwjaarsreceptie van de gemeente gehouden. Vooral verenigingen, stichtingen, ondernemers en ook gewone inwoners kwamen talloze handen schudden. Het grootste deel van de avond was het een informeel samenzijn, vergezeld van “een hapje en een drankje”.

Maar er waren – aan het begin van de avond – ook twee momenten om bij stil te staan. De nieuwjaarsrede van de burgemeester en de huldiging van de sportkampioenen.

De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Renkema

We laten de burgemeester zelf terug kijken op wat hij zei.

Huldiging sportkampioenen

Er werden 10 kampioenen en één kampioensteam in het zonnetje gezet door burgemeester Gerard Renkema en sportwethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh.

In aanmerking voor de huldiging komen alle sporters die een medaille behaald hebben bij een officieel Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap of bij Olympische Spelen. Het moet daarbij gaan om een wedstrijd die is gehouden onder auspiciën van een NOC*NSF erkende bond of door een sportvereniging die is aangesloten bij een bond die erkend is door het NOC*NSF. Ook moet de sportvereniging of topsportorganisatie waarbij de sporter is aangesloten lid zijn van een organisatie die is aangesloten bij de NOC*NSF.

De kampioenen dit jaar

  • Tigo Renes (judo), Nederlands Kampioen, in de klasse -81kg tot 18jaar; 2de in Europese Team Kampioenschappen; 3de in Europa Cup.
  • Scott Deroue (motorracen), 3de in het World Supersport 300.
  • Sacha van ’t Pad Bosch (iame), 2de in het officiële KNAF kampioenschap in de leeftijdscategorie tm 12 jaar; 3e in het Benelux kampioenschap WLAD cup iame.
  • Marieke van Soest (zwemmen), Nederlands Kampioen Nationale Zwem Competitie Gehandicapten.
  • Suéla Ruitenga (fietscross), Wereld Kampioen op de cruiser (24 inch), 3e op de 20 inch. 2e van Nederland en 2e van Europa op de 20 inch.
  • NGV Excelsior jazzdans Dselectie t/m 16 jaar, Nederlands Kampioen.
  • Cher Korver (rolstoelbasketbal), Wereld Kampioen.
  • Rowen van de Mheen (springruiter), 2de Jeugd Olympische Spelen.
  • Jesper Jansen (tafeltennis), Nederlands Kampioen.
  • Therese Klompenhouwer (biljart), o.a. Nederlands en Wereld Kampioen dames.
  • Jari van Polen (shorttrack), 2de Nederlands Kampioenschap voor junioren (alle afstanden en overall); 3e Europees Kampioenschap 500 meter, 3de overall.

Wethouder Nadya Aboyaakoub is bijzonder trots op deze sporters: “Ik ben elk jaar weer verbaasd hoeveel officiële kampioenen we in onze gemeente hebben. Wat een geweldige prestaties! En dan kijken we nog niet eens naar al die fantastische sporters die vol overgave met hun sport bezig zijn, maar geen officiële medaille hebben gehaald. Ook op hen ben ik heel erg trots. Uiteindelijk gaat het er om dat je geniet van je sport. Sport is leuk en gezond, of je nu een prof bent, amateur of gewoon recreant.“

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen