Positief gestemd over komst BIZ

Foto:

De Stichting BIZ Binnenstad Nijkerk doet opnieuw een poging om de neuzen van de winkeliers en ondernemers in de binnenstad één kant op te laten staan.

Dat schrijft Maranke Pater in het AD.

Uitslag 12 februari

BiZ staat voor ‘bedrijveninvesteringszone’. Een gemeenteraad kan zo’n BiZ instellen voor een bepaald gebied, mits de helft van de ondernemers daarover stemt én minimaal tweederde vóór stemt. Gaat het door, dan betalen ze een opgelegde bijdrage waarmee voorzieningen worden betaald.

Vanaf 21 januari kan er opnieuw gestemd worden voor het instellen van een BiZ. Op 14 januari vindt hier een laatste informatieavond over plaats voor ondernemers. ’Op 12 februari is het bestuur van de Stichting BiZ opnieuw in Museum Nijkerk. De laatste vragen kunnen dan nog gesteld worden. Ook kunnen de laatste stembiljetten van ondernemers dan nog ingeleverd worden. Daarna worden de stemmen direct geteld en wordt de uitslag bekendgemaakt.

Plannen

Als er voor het merendeel positief wordt gestemd liggen er diverse plannen klaar die ten uitvoer gebracht kunnen worden. Een van de plannen gaat over het aantrekkelijker maen van het straatbeeld. Op het Plein zullen grote kinderspelen worden geschilderd, zoals een hinkel- en twisterspel. De entreeborden van de stad worden vervangen door digitale borden. Veltink: ,,Als we dit slim aanpakken wordt het een verdienmodel. We willen niet alles vanuit het BiZ-budget hoeven te bekostigen. Als BiZ-bestuur zijn wij ook niet het orgaan dat alle plannen gaat uitvoeren, maar wel de verantwoordelijke.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden