Geen openbaar toilet in Nijkerk

Foto:

PRO21 raadslid Janneke van Heugten wilde weten, of er in Nijkerk weer een openbaar toilet komt.

Dat komt er niet, zo heeft het college haar geantwoord.

Dat is volgens B&W ook niet nodig, omdat in de kern van Nijkerk binnen de norm van 500 meter, gerekend vanuit de binnenring (Torenstraat-Vrijheidslaan), bij de Hema een opengesteld toilet aanwezig binnen de winkeltijden is. Daarnaast is een opengesteld toilet aanwezig Bij de Mc Donalds en lntratuin. ln Nijkerkerveen is dat bij van Doorn &Top (tankstation). ln Hoevelaken is er geen openbaar of opengestelde toilet aanwezig.

Winkels en horecagelegenheden kunnen een sticker op hun raam plakken, als ze het toilet voor het publiek openstellen. De gemeente wil hierover wel in gesprek gaan en zal bovendien het toilet in de hal van het stadhuis beschikbaar stellen en aanmelden bij de “hoge nood-app”.

Reactie Janneke van Heugten

Janneke van Heugten: “Ik ben blij dat het college op deze manier gaat stimuleren dat er meer toiletten zichtbaar beschikbaar komen. Voor buik- en blaaspatiënten is het belangrijk dat er binnen vijf minuten een toilet bereikbaar is. Daarom zijn er in voetgangers-, winkel- en verblijfsgebieden om de 500 meter openbare of opengestelde toiletten nodig volgens de toiletnorm van de Maag Lever Darm Stichting. Ook ouderen, gehandicapten en zwangere vrouwen zijn gebaat bij meer toiletten waar ze terecht kunnen. Ik hoop dat er vooral in Hoevelaken snel duidelijk zichtbaar wordt waar inwoners wel van het toilet gebruik mogen maken.”

 

Reacties

article
121396
PRO21 raadslid Janneke van Heugten wilde weten, of er in Nijkerk weer een openbaar toilet
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/121396/geen-openbaar-toilet-in-nijkerk/
2019-01-11T16:40:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/07/10114642/2018-07-10-hema-nijkerk.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws