De Nepalblog over over harten, verf en de radio

Foto:

De beurt is aan mij, Edith, en deze week mag ik vertellen over hoe hartverwarmend onze activiteiten deze week waren.

Samen met Inge ben ik de meest creatieve van de groep dames die in maart naar Nepal vertrekt. Ik ben dan ook van plan om samen met de meisjes van het opvanghuis een muurschildering te maken in de educatieve ruimte. Er zijn hier in Nederland al veel ideeën over maar ook in Nepal wordt al volop meegedacht. Ik heb nu al zin om aan de slag te gaan daar en er iets moois van te maken, samen met de meiden. De Nepalese én de Nederlandse!

Omdat we dus iets creatiefs gaan doen in Nepal leek het ons leuk om in Nederland ook iets met kleur en verf te gaan doen als actie. Dat zijn de schilderworkshops in Princesse geworden. We hebben het Verf Feest voor Nepal genoemd, want dat het een feestje wordt op 31 januari en 13 februari weten we zeker.

Afgelopen woensdag mocht ik samen met Ingrid erover vertellen in het radioprogramma De Ochtendfinale van A1 Mediagroep. We zijn hartelijk ontvangen door het leuke presentatieduo Kas & Kaijzer. In de uitzending hebben we toegelicht waar Stichting Indira Nepal voor staat en wat de plannen zijn. Ook konden we naar hartenlust vertellen over de Verf Feesten waar iedereen een leuk schilderij gaat maken. Vooraf kun je kiezen of je een molen met tulpen wil schilderen, onze Nijkerkse toren, twee dikke dames, een Spakenburgse dame of de Nepalese stupa. De schilderijen zijn voorbewerkt dus iedereen kan schilderen, ook zonder ervaring ga je met een mooi kunstwerk naar huis. Het was een leuke ervaring om bij de lokale radio te zijn!

We hebben ook een hartenactie lopen. Dit houdt in dat de bedrijven die de stichting sponsoren een Spakenburgs hart krijgen als dank. We hebben een mooie samenwerking met een bakker hiervoor en afgelopen vrijdag lagen de koeken voor onze sponsors klaar. Samen met Ingrid, Judith en Inge ben ik bij alle bedrijven langs geweest en hebben we “ons hart” overhandigd. Wat hebben we leuke reacties gekregen! Deze actie viel in de smaak en smaakt naar meer. We hebben het erg gezellig gehad samen en na al die kilometers in en rond Nijkerk was aan het einde van de dag de koek wel op. Volgende week gaan we er weer voor. Op naar een mooi bedrag dat we mee kunnen nemen naar het opvanghuis in Nepal.

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden