Zwerfafval opgeruimd door Raadsleden en leerlingen

Foto:

Vier leerlingen van Accent Praktijkonderwijs en de politica Marina Lanting en Diane Palm (ChristenUnie-SGP) ruimden afgelopen vrijdag zwerfafval.

Dagelijks gaan leerlingen met een bakfiets de wijk rondom de school in en wordt er gewerkt aan een schoner Nijkerk.

In een gesprekje vooraf droegen de jongeren verschillende goede ideeën aan voor de plaatselijke politiek ‘Vervang de blikvanger door echte prullenbakken, want het is gewoon een spelletje om je blikje erin of juist ernaast te gooien! Of maak in ieder geval de gaten van het net kleiner!’ Een andere leerling vond het prima, dat er minder snoep te koop is in de automaten op school, maar pleitte er wel voor om regelmatig gratis fruit uit te delen. Voor het nieuwe jaar dagen de leerlingen de gemeente ook uit om te zorgen voor aantrekkelijke speel- en ontmoetingsplekken. ‘Misschien gaan we dan wel minder gamen!’

In een reactie laat fractievoorzitter Marina Lanting weten: “Ik heb met de wethouder gesproken over de blikvangers en de opmerking van een van de jongeren dat de gaten te groot zijn en daardoor er veel doorheen valt. Nadya Abouyaakoub wist mij te vertellen, dat er metalen blikvangers komen of al geplaatst zijn. Dat is natuurlijk prachtig. De gedachte achter of beter gezegd onder de blikvangers is natuurlijk wel, dat het afval op één plek komt. Al wordt het er naast gegooid. Ik vond dit leuk om van de wethouder te horen. Waar de metalen blikvangers komen kon de wethouder niet precies zeggen.

Over de ontmoetingsplekken hebben wij de leerlingen verteld, dat er vijf overdekte plekken zijn gekomen of gaan komen De zogenaamde Jops. Dat vonden ze mooi alleen de leerlingen, waarmee wij op stap waren, wonen niet in Nijkerk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen