De geboorte van een nog mooier Hoevelaken

Foto:

Een groep mensen denkt nu ongeveer een jaar na over de toekomst van het centrum van Hoevelaken.

En het bleef niet bij denken. Juli vorig jaar liep de Klepperman vol en kon ieder idee en iedere gedacht daar op tafel gelegd worden. Dat leidde tot de “centrumvisie Hoevelaken”, die oktober vorig jaar aan het College van B&W werd aangeboden. B&W was er positief over en bood de visie onlangs aan aan de gemeenteraad.

Die moet er deze maand over beslissen (21 februari). Daar gaan 2 stappen aan vooraf. De eerste was vanavond. Tijdens de “beeldvorming” lichtte Dik Bakhuizen de visie toe in een presentatie. die u hier kunt bekijken.

Patricia van Loozen (De Lokale Partij) vond het een prachtige visie ( de geboorte van een nog mooier Hoevelaken), maar zag ook een groot risico: er zijn wel heel veel partijen bij betrokken. Maakt dat het afbreukrisico niet groot. Bakhuizen was daar optimistisch over, ondanks het feit, dat bijvoorbeeld de gezondheidszorg tot nu toe nauwelijks een rol speelt.

Daar staat tegenover, dat de ondernemers (verenigd in de BIZ Hoevelaken) bijzonder positief zijn. Hij wist ook te vertellen, dat er langzaam wat beweging bij de vastgoedeigenaren te bespeuren valt. Bovendien is een andere partij erg meedenkend: de markt. Optimisme dus. Bakhuizen:”het wordt een soort haasje over. Het hoeft niet allemaal in een keer klaar te zijn, als er maar wel over niet al te lange tijd een eerste begin gemaakt kan worden, bijvoorbeeld het verbeteren van de twee pleinen. Bakhuizen: “Als het centrum over 5 jaar een andere uitstraling heeft, dan zijn we geslaagd.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden