De Nepalblog over het werven van vrijwilligers en de auto die er bijna is

Foto:

Als je in een opvanghuis in Nepal woont en er komen mensen vanuit Europa naar jouw huis om te helpen dan geeft dat een enorme boost.

Het betekent een frisse wind, leuke afwisseling en nieuwe dingen leren! Ook het leren over andere culturen en het oefenen van het Engels is onbetaalbaar. Dat “onze kinderen” Engels onderwijs krijgen is heel bijzonder. Het is kostbaar maar ontzettend nodig! Engels kunnen spreken en schrijven betekent voor de Nepalese jeugd een goede kans op een mooie toekomst. Onder meer daarom zijn vrijwilligers enorm belangrijk voor onze opvanghuizen.

Mijn naam is Gea Beems en ik heb al eerder een blog geschreven, maar wil graag nog een keer van de gelegenheid gebruik maken om wat meer te vertellen over de plannen die we hebben voor onze reis naar Nepal.

Een van de doelstellingen van onze stichting is het werven van vrijwilligers die aan de slag gaan in een van onze twee opvanghuizen. De tijdsduur is zelf in te vullen maar een periode van minimaal 2 weken is wenselijk, langer mag altijd. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken om tijdens ons verblijf in Nepal een bezoek te kunnen brengen aan de school van de meisjes. We willen graag met de schoolleiding spreken om in de toekomst bijvoorbeeld studenten een stageperiode op de school te kunnen aanbieden in combinatie met het vrijwilligerswerk in het opvanghuis.

We zullen jullie in ieder geval straks op de hoogte houden van onze belevenissen en we doen ons best dit ook vanuit Nepal te doen. We zullen in ieder geval tijdens onze reis veel fotograferen en bij thuiskomst van deze beelden en onze ervaringen een presentatie maken. Met deze presentatie willen we naar geïnteresseerde opleidingen om voorlichting te geven en de contacten te leggen die nodig zijn.

Auto

In mijn vorige blog schreef ik over een auto, die we graag in maart willen aanbieden aan het opvanghuis. In Nepal is onze contactpersoon in onderhandeling over een zeer geschikte auto maar helaas zijn onze middelen nog niet helemaal toereikend.

JE GIFT IS ERG WELKOM want we zijn er echt bijna! Alle kleine beetjes helpen, ook die van u.

Help mee

Zoals je leest, zijn we bezig met allemaal gave dingen. Heb jij nog leuke ideeën voor acties of wil je graag meehelpen, dat zouden wij heel erg leuk vinden. Geef het aan ons door via [email protected]

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen