Voetbalclubs en gemeente nog lange weg te gaan

Foto:

Als de voetbalclubs het beheer van de accommodaties in eigen hand willen nemen, ziet de gemeente nog wel wat beren op de weg.

Vorig jaar hielden de voetbalverenigingen een haalbaarheidsonderzoek en boden dat aan aan wethouder Abyoaakoub. De reactie van de gemeente heeft op zich laten wachten, maar ligt nu in de brievenbus van de  verenigingen.

Volgens de gemeente is het rapport vooral een opsomming van kwalitatieve en kwantitatieve knelpunten. Het rapport is daarom vooral een (financiële) wensenlijst. De gemeente in de brief: “Het oplossen van deze knelpunten staat ons inziens echter los van de wijze waarop beheer, exploitatie en onderhoud is geregeld. Dit zou via een beheerorganisatie kunnen, maar ook op
een andere wijze. Wij missen in uw rapport een eerste aanzet tot de verdere Invulling van een beheerorganisatie.”

De gemeente en de clubs gaan nu verder aan de slag om te kijken of die beheersorganisatie wel haalbaar is. Rond de zomer zou daar duidelijkheid over moeten zijn. Overigens speelt het onderzoek naar verplaatsing van sportvelden vanaf Luxool naar elders in Nijkerk nog geen rol.

Overigens doen de andere buitensportverenigingen niet mee in dit overleg. Maar ook daarvoor moet er op den duur iets geregeld worden, omdat de contracten met de SRO niet verlengd zijn. Tussentijds heeft Optisport de accommodaties in beheer.

Reacties

article
124483
Als de voetbalclubs het beheer van de accommodaties in eigen hand willen nemen, ziet de
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/124483/voetbalclubs-en-gemeente-nog-lange-weg-te-gaan/
2019-03-13T16:56:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/02/17125031/2018-02-17-voetbal-sro-2.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws