De Nepalblog over de laatste voorbereidingen

Foto:

 

Nog maar een paar dagen en we zijn bij ons opvanghuis en de kinderen.

Onze koffers zijn bijna gepakt.

En dat inpakken is nog een heel ding want naast de ingezamelde kleding moeten de leukste dingen mee naar Nepal. We checken allemaal een extra koffer in! Mijn naam is Judith en ik schrijf graag vlak voor ons vertrek over het kofferbeleid en of het allemaal wel past.

Vorige week deden we een oproep voor springtouwen. Hoe leuk is het om te horen dat een BN’er (die anoniem wil blijven) dit leest en ons een bericht stuurt dat zij de springtouwen voor ons fikst. Die gaan dus mee.

Als we ergens laten vallen dat we memoryspellen zoeken dan komen de spelletjes ook bijna als vanzelf naar ons toe. Bloomville ,het bedrijf waar Marcelle werkt, geeft ons een stapel laptops mee. Nog een wens die we kunnen vervullen in Nepal.

En zelfs in de laatste dagen voor ons vertrek wordt er nog gedoneerd voor onze grote wens, de droomauto, via onze website en de Geef-knop. Veel dank!

De laatste dagen ben ik bezig geweest met een project dat ook veel kofferruimte inneemt. Ons cadeautjesproject. Samen met mijn zoon hebben we op zijn school allemaal leuke cadeautjes ingezameld. Van de Nederlandse kinderen voor de Nepalese kinderen.

Ieder kind in het opvanghuis krijgt straks een mooi cadeaupakket met een persoonlijke brief in het Engels. Voor de kinderen die nog geen Engels kunnen lezen is een vrolijke kaart getekend. Mijn zoon Noah en vriendinnen Diewertje en Belle-Fleur zijn er erg druk mee geweest. Ze hebben wel 47 knuffels ingezameld! Ook hebben we mooie spulletjes voor de oudere meisjes gekocht zodat iedereen iets leuks krijgt. Speciale luchtpost voor Nepal! De kinderen in Nederland krijgen vast leuke post terug. Wat was dit heerlijk om te doen samen met de Nederlandse kinderen. Zaterdag weet ik of het in de koffers past. En anders checken we nog maar een extra koffer in. Dat is goedkoper dan per post versturen. Het leukste deel van dit projectje is voor ons zessen… Het zien van de gezichten van de Nepalese kinderen als ze de “luchtpost” ontvangen.

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen