Sleepbootdagen weer op stoom

Foto:

De 14e editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen vindt plaats op zaterdag 7 september, van 11.00 tot 17.00 uur.

Ruim veertig sleepboten zijn present, waaronder ook twee sleepboten die dit jaar honderd jaar oud zijn.

Burgemeester Gerard Renkema en Rob Veltink, supermarkteigenaar van Jumbo Veltink en sponsor van de Sleepbootdagen, nemen om 10.30 uur in opduwers de vlootschouw af. Om 11.00 uur houden ze een toespraak en verrichten ze de opening op sleepboot Magda. De schippersparen van de honderdjarige sleepboten ‘Corry’ en ‘Saenstroom Sr.’ worden gehuldigd. De kapel van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps luistert de opening op.

Shantyfestival

Het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren organiseert, in navolging van verleden jaar, weer een Shantyfestival. Er treden vier koren op, op een podium bij de Sleepbootdagen en het Plein, tussen 12.00 en 17.00 uur. De Kajuitzangers, Shantykoor Vrouwen van Schipper Kee, De Natte Bende en het Zeemanskoor verlenen hun medewerking.
De historische brandblusboot ‘De Weer’ (1957) uit Zaandam is aanwezig. Aan boord worden gratis rondleidingen gegeven.

Fiepbus

In samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk komt ook de Fiepbus. In deze dubbeldekkerbus kunnen kinderen in een doolhof op avontuur in de wereld van illustratrice Fiep Westendorp, ondermeer bekend van Jip en Janneke voor Annie M.G. Schmidt. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters.

Organisaties presenteren zich

De volgende organisaties zijn aanwezig en presenteren zich: Brandweer Gelderland Midden Post Nijkerk, Vaargroep Flevoland, Oldtimer Club Nijkerk, Rob en Henny Wagenaar met stationaire motoren, Dansschool Badabounce Streetdance Nijkerk, Walzz Nijkerk dans-zaal en Joey’s Judoschool. Er zijn demonstraties van John van Midden en Wim Wijnne, smeden bij smederijmuseum Hoefhamer in Elburg.

Kunstenaars Jos Schoonderbeek, Jaap Venema, Marian Monincx en Hennie de Vries-Goudsblom leggen een sleepboot op het witte doek vast. Als goede doelen zijn Geef om Zwerfhonden (GOZH) en Stichting Cavia Nijkerk uitgenodigd.

Op vrijdag 6 september treedt Chiantikoor Nijkerk op van 20.00 – 20.30 uur en van 21.00 tot 21.30 uur bij de verlichte boten.

Havenmarkt

Voor de Havenmarkt kunnen bedrijven, verenigingen, organisaties of particulieren een kraam boeken bij Frits Events, tel. 033-2580598, e-mail: [email protected] of www.fritsevents.nl
Op zondag 8 september vertrekken de (meeste) sleepboten om 9.00 uur vanuit de havenkom bij de Arkervaartbrug. De boten varen naar de Arkersluis om te schutten. Een mooie gelegenheid om het historisch varend erfgoed in werking te zien. Maandag 9 september om 10.00 uur vertrekken de laatste sleepboten.
De Nijkerkse Sleepbootdagen worden mogelijk gemaakt dankzij de financiële- en materiële ondersteuning van sponsoren en de gemeente Nijkerk.

Informatie: www.nijkerksesleepbootdagen.nl of e-mail: [email protected] of mobiel 06-24507349.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden