OZB met 7,2 % omhoog

Image by Kevin Schneider from Pixabay
Image by Kevin Schneider from Pixabay
Foto:

Het college wilde de OZB met 8,7% verhogen, maar de raad stak daar een stokje voor

Het werd 1,5% minder tijdens de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeenteraad.

Dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk

Dat kan, omdat het Rijk met meer geld over de brug komt dan verwacht. Het CDA was sowieso tegen de verhoging. Die had volgens Van Ruler voorkomen kunnen worden door zes vacatures te schrappen. Zijn raadsfractie stemde daarom ook tegen de hele begroting.

Precariorechten

Op voorstel van Aart Klompenhouwer wordt de 6,9 miljoen die zit in de reserve precariorechten overgeheveld naar de algemene reserve. Als dat is gebeurd gaan ze in de raad praten over de besteding ervan. Zo zou een deel van het geld uitgegeven kunnen worden aan de feesten rond 75 jaar bevrijding.

Bladkorven

Moet het aantal bladkorven bepaald worden door de raad. Irene Moes (PRO21) vroeg zich dat af, nadat de Lokale Partij met een motie was gekomen om extra bladkorven te plaatsen. Er staan er nu 15. Na veel heen en weer gepraat werd de motie unaniem aangenomen.

Ellen Kamphorst (van mediapartner Omroep Gelderland) schreef ook dit nog op.
Er zijn al lange tijd klachten over het onderhoud van het groen. De oppositie sprak de wethouder er nog eens op aan. Wethouder Aboyaakoub-Akkouh kent de klachten en zei dat medewerkers van de groenvoorziening er geregeld op worden aangesproken. ‘Dat is echt heel vervelend voor onze medewerkers,’ zei ze in een emotioneel betoog. ‘Weet dat wij ermee aan de slag zijn en dat er gewerkt wordt aan een plan om de groenvoorziening te verbeteren.’ De raad hielp een handje en stemde unaniem in met het plaatsen van extra bladkorven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen