Drie punten in mindering voor NSC Nijkerk

Foto:

Van het puntentotaal van NSC worden drie punten afgetrokken.

Daarnaast krijgen ze op de Burcht een boete van 300 euro. Het zijn de gevolgen van het gestaakte duel met Buitenpost. Buitenpost moet één punt inleveren. NSC stond zaterdag 18 januari 2-0 voor tegen Buitenpost. Na een uur voetbal sloeg de vlam in de pan. Lees ons bericht over die wedstrijd hier.

Bij NSC vinden ze het maar onrechtvaardig.

Tegen De Stentor zei NSC-coach John Kamphuis: “Wij hebben er één gekregen voor het opstootje net als Buitenpost. We hebben er nog twee bij gekregen doordat de scheidsrechter beweert dat hij door spelers van ons is beledigd, waarop hij de wedstrijd gestaakt heeft. De arbitrage heeft in de kleedkamer bedacht dat Eyup Terlemez heeft geslagen en hij heeft op papier ook rood gekregen. Eyup heeft niets gedaan, hij was het slachtoffer van de eerste overtreding van Buitenpost en lag tijdens het tumult nog op de grond en werd behandeld door de verzorgster. Hij krijgt nu de hoogste straf en dat is zeer onrechtvaardig. Kevin van Essen accepteert de schorsing, waarvan hij al één wedstrijd heeft uitgezeten.”

Het NSC-bestuur heeft vanavond overleg over de te nemen stappen maar het is volgens Kamphuis zeker dat de club in beroep gaat tegen de straf. Ook Eyup Terlemez gaat in beroep tegen zijn straf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden