Wedstrijd NSC gestaakt

Vanmiddag hervatte NSC de competitie tegen de nummer laatst vv Buitenpost.

NSC ging voortvarend van start. Na twee minuten was NSC al gevaarlijk. NSC bleef druk zetten. Buitenpost kreeg de bal maar moeilijk weg, Toch waren de gasten eerder dichtbij  de openingstreffer dan de gastheren. Maar in de 20e minuut was het dan toch raak. Een schot van Yordi Grovenstein kon niet klemvast gepakt worden door de keeper en in de rebound scoorde Eyup Terlemez de 1-0. Een paar minuten later was het al 2-0. Een corner vanaf links van Cornelisz kwam voor de voeten van Troost die bij de tweede paal binnen schoot. NSC leek via Yordi Grovenstein door te drukken, maar zijn schot ging net langs de paal. In de laatste minuten voor rust kwam NSC een paar keer goed weg, want Buitenpost was een paar keer dichtbij de 2-1.

In de tweede helft kwam Buitenpost goed uit de startblokken. Het kreeg een grote kans uit een kopbal die op de lat belandde. NSC had moeite met het spel van Buitenpost en kreeg er maar weinig vat op. Toch had Yordi Grovenstein de 3-0 moeten maken, na een goede loopactie moest bij alleen voor de keeper de 3-0 maken. Hij faalde.

Wat er daarna allemaal gebeurde was teveel om op te noemen, maar over en weer waren wat schermutselingen en duwpartijen. De scheidsrechter floot daarom af en ging met zijn assistenten in overleg. Vervolgens gaf hij een speler van Buitenpost en Kevin van Essen rood. Volgens de Leeuwarder Courant kreeg de scheidsrechter na de twee rode kaarten nog een verwensing naar zijn hoofd geslingerd van een NSC-speler. Dat was voor hem de druppel en betekende het voortijdige einde van het duel. ,,Hij was ontdaan en zat hoog in de emoties”, aldus Bouma, trainer van Buitenpost.

Hij kwam niet meer op zijn besluit terug. Wat de sancties zijn voor beide ploegen, geen idee.

bijdrage van Wilbert Nusselder en Leeuwarder Courant

Bert Ziengs van NSC meldde op Social media: “Ik wil alleen even kwijt dat de scheidsrechter heeft gemeld dat er het e.e.a. na de rode kaarten is geroepen en dat hij NIET wist welke speler dit had gedaan dus wat de “journalist” van LC schrijft dat het een speler van NSC zou zijn is beslist niet waar.”