Corlaerleerling positief getest op COVID-19

Foto:

Een leerling van het Corlaer College is positief getest op COVID-19, oftewel het coronavirus.

Het betreft een leerling van het vmbo.

Dinsdag 1 september ging de school weer volledig open. Vrijdag 4 september kreeg een leerling klachten en heeft de richtlijnen van het RIVM opgevolgd: de leerling is thuis gebleven en heeft zich laten testen.
Het Corlaer College heeft direct uitgebreid contact gehad met de GGD. Het contactonderzoek van de GGD ziet er bij jongeren tot 18 jaar anders uit dan bij volwassenen, omdat jongeren geen anderhalve meter afstand tot elkaar hoeven te houden. Personen of groepen jongeren waarbij er geen anderhalve meter afstand werd gehouden bijvoorbeeld klasgenoten, docenten en andere leerlingen, vallen volgens de GGD onder categorie 3-contacten: zij hoeven niet thuis te blijven, worden niet actief gemonitord, en hoeven niet door de GGD individueel geregistreerd te worden. De GGD start een contactonderzoek en neemt contact op met de personen die frequent en intensief contact hebben gehad met de leerling in de besmettelijke periode (dit zijn de categorie 2-contacten).

Extra maatregelen op school zijn volgens de GGD niet nodig. Het gebruik van mondkapjes bij het lopen in de gangen blijft verplicht. Ook wijst het Corlaer College de leerlingen er op extra op de algemene richtlijnen van het RIVM.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen