Sneltestpunt van Bettie Hendriksen test meer en meer op locatie

Foto:

Half oktober berichtten wij, dat Specialistisch verpleegkundigen Bettie Hendriksen en Lydia van Grol een sneltestpunt openden.

We zijn intussen een maand verder en de dames zijn van plan om met hun team k en omgeving hun testen op leen op het bedrijventerrein in Nijkerk verder uit te rollen.

Dat past in de ontwikkeling, dat ze bij steeds meer bedrijven testen op locatie afnemen, naast hun “eigen’ locatie in het congrescentrum Connnexion Point aan de Natriumweg 6 in Amersfoort.

Wattenstaafje

Inmiddels wordt er onder supervisie van een Big geregistreerde arts ook de neusswap (wattenstaafje)  ingezet en worden de positief geteste personen doorgegeven aan de GGD. Het voordeel van de neusswap-sneltest is dat het bij de eerste verdachte klachten al ingezet kan worden.
Hierdoor kunnen ze al sneller en een nog breder publiek bedienen met hun Covidsneltesten.

Naast het testen op bedrijfslocaties is de afgelopen week ook door zorginstellingen een beroep op de dames gedaan, bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg. Daar is de inzet van een neusswap bijna onmogelijk. Voor deze doelgroep is de vingerprik (en daarmee op locatie testen) een goed en waardevol alternatief. Uiteraard moet er met de vingerprik/ antistoffentest rekening gehouden worden met de incubatietijd.
Daarnaast bemerken de dames dat de antistoffentest ook ideaal is voor een grote doelgroep die benieuwd is of zij in het verleden antistoffen en immuniteit hebben aangemaakt tegen COVID-19.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden