Voor eerste bats de grond in gaat duidelijkheid over woonwagenplaatsen

Foto:

Over het algemeen is de raad positief over de ruwe bouwplannen in de Doornsteeg.

Het gaat dan concreet om fase 3.

Er komen tussen de 600 en 700 woningen, maar er was vooral veel aandacht voor de vijf geplande woonwagenplaatsen. Het echtpaar Schuurman had er een brief over geschreven. De bedoeling is de 5  plaatsen te verloten, maar dat vinden ze oneerlijk. Ze wachten al 12 jaar op een plek voor hun woonwagen. Dat begrepen de raadsleden. Die twijfelden er overigens aan, of die plaatsen er wel komen. In de Terrassen gingen die uiteindelijk ook niet door. “Dat mag absoluut niet gebeuren”, aldus Van Elteren (de Lokale Partij) Hij pleitte zelfs voor 2 extra plaatsen om later versnippering te voorkomen. Ook Van Veldhuizen (CDA) wilde nu al zekerheid over het doorgaan. Overigens waren het CDA, de Lokale Partij (toen nog Lokaal Belang) en de andere partijen in 2011 tegen de komst van de woonwagens in de wijk de Terrassen.

De situatie is nu dus wel anders dan tien jaar gelden. Nu willen alle partijen, dat die vijf plaatsen naar Nijkerkse gezinnen gaan.

Wethouder Oosterwijk was het met de raad eens. “Geen misverstand, die plaatsen moeten er komen.” Over de toewijzing hield hij de hand op de knip. Hij begreep de vraag, maar was er nog aan toe gekomen te kijken wat wettelijk wel of niet kan. De familie Schuurman nodigde hij uit mee te denken over de locatie van de woonwagenplaatsen.

De raad was dus behoorlijk tevreden over de plannen, zoals ze nu op tafel liggen. Die zijn nog ruw en dus kreeg wethouder Oosterwijk allerlei suggesties mee om rekening mee te houden in de verdere uitwerking. Het ging dan over houten huizen, hoogbouw, parkeerplannen, winkels, de ontsluiting van de wijk op de Arkemheenweg, de geluidswal en duurzaamheid.

 

 

Dossier: Doornsteeg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen