Bibliotheek Nijkerk zoekt de verbinding tijdens Verbindingsfestival

Foto:

Van zaterdag 4 september t/m zondag 12 september 2021 vindt het verbindingsfestival plaats.

Verspreid door de hele gemeente worden op verschillende tijden activiteiten georganiseerd waarbij de verbinding wordt gelegd tussen diverse disciplines als dans, theater, muziek, literatuur, zang, beeldende kunst of een combinatie van deze disciplines.

De Bibliotheek heeft zowel in Nijkerk, als in Nijkerkerveen en Hoevelaken een programma in samenwerking met andere culturele instellingen, individuele artiesten en ondernemers samengesteld.

Zaterdag 4 september, Nijkerk: ‘Levende Boeken’

In “het Levende Boek” lees je geen boeken, maar ‘mensen’. Interessante mensen, bijzondere mensen, normale mensen, mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Onder andere een wethouder, een transgender en een artistieke kunstenaar zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.
Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten? Net als in een gewone Bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt “het Levende Boek” bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.
In de vorm van speeddate (20 minuten gesprekken) met mensen met een passie, mening, inzicht, uiting als zijnde levende boeken. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.

Zondag 5 september, Hoevelaken: ‘Gluren bij de Buren’; Back to the eighties

Tijdens het event Gluren met de Buren en het verbindingsfestival zorgt de bibliotheek voor sfeervol en feestelijk vermaak in de ’tuin’ van de Bibliotheek tussen 13:00 en 16:00 uur.
Neem je picknickkleed mee, voorzie jezelf van een hapje en een drankje en kom vooral luisteren, lezen en genieten. Eduard Brink draait lekkere muziek op vinyl.
Tijdens het event is de fototentoonstelling ‘Hoevelaken in de jaren ’80’ gratis te bezoeken. Deze door Historisch Hoeflake samengestelde tentoonstelling geeft een prachtig beeld van de jaren ’80 in Hoevelaken. Er zijn foto’s te zien van verschillende evenementen georganiseerd in die tijd, waaronder het 850-jarig bestaan van Hoevelaken, de wielerrondes en verschillende klassenfoto’s. Aanmelden hoeft niet, je kunt zo langslopen.

 

Woensdag 8 september, Nijkerkerveen: ’t Veense Belevenissendiner

Schuif aan bij het diner in ’t Veense Hart. Met hapjes, muziek, dans en andere multiculturele uitingen beloven we een mooie, lekkere avond. De gerechten worden gemaakt door lokale inwoners uit de gemeente Nijkerk vanuit hun internationale roots. Daarbij wordt verteld over de gerechten, en is er aanvullend vermaak. Kaartjes kosten 15 euro per persoon. Reserveren kan via www.bibliotheeknijkerk.nl.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen