Subsidieaanvraag voor woningbouwimpuls Stadshaven is ingediend

Foto:

Voor de zomervakantie heeft de gemeenteraad ingestemd met het indienen van een subsidieaanvraag Woningbouwimpuls bij het Rijk voor het project Stadshaven.

Er is budget beschikbaar gesteld en ingestemd met de kaders voor bijvoorbeeld de omvang van het plangebied, de beoogde type woningen, financiële dekking en participatie. Er is hard gewerkt om alle documenten gereed te krijgen om deze aanvraag in te dienen. “Deze kans deed zich voor. Dit betekende snel handelen en in korte tijd met betrokkenen in het gebied in gesprek gaan. Verder ben ik blij met de toezegging van de provincie Gelderland dat zij – als wij deze subsidie krijgen – ook financieel bijdragen”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Woningbouwimpuls van het Rijk

De vraag naar woningen is in Nederland sterk toegenomen, maar de bouw van woningen is achtergebleven. Hierdoor is er nu een groot tekort aan betaalbare en geschikte woningen. Dit geldt ook in de gemeente Nijkerk. Het kabinet heeft het doel gesteld om jaarlijks ongeveer 75.000 woningen toe te voegen aan de woningvoorraad. Met deze subsidieregeling wil Het Rijk de bouw van meer woningen versnellen. Het belang voor de gemeente Nijkerk is verdere ontwikkeling en een mogelijkheid om woningen op deze plek te realiseren. Daarnaast is het een positieve kans om het centrum een extra boost te geven.

Wat zijn de volgende stappen?

De bedrijven en bewoners die binnen het plangebied liggen en wonen, zijn bij de subsidieaanvraag Stadshaven Nijkerk betrokken. Gezien de korte periode lukte het niet om de omgeving van het plangebied en alle inwoners van Nijkerk actief te betrekken. Wanneer de subsidie wordt toegekend en de ruimtelijke en financiële verkenning wordt uitgewerkt tot een definitieve visie zal er met de inwoners in gesprek worden gegaan. Vervolgens vindt definitieve besluitvorming plaats door de gemeenteraad.

Geen garantie

Het is geen garantie dat de gemeente Nijkerk de subsidie krijgt. Er zijn namelijk meerdere gemeenten die plannen indienen. Mocht de subsidie er niet komen dan wordt de verdere ontwikkeling van de Havenkom uitgesteld. De gemeente moet dan opnieuw gaan kijken wat er (financieel) mogelijk is. De ontwikkeling van de Havenkom fase 1a gaat wel door, dus ook zonder subsidie. Meer informatie is te vinden op www.nijkerk.eu/havenkom.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Havenkom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden