Nijkerks Leesfestival begint in de Boekenweek van Jongeren (update)

straatcultuur
straatcultuur
Foto:

Vanaf 17 september tot 3 oktober organiseren Bibliotheek Nijkerk en Boekhandel Roodbeen het tweede Leesfestival voor jongeren in hun eigen boekenweek: de landelijke Boekenweek van Jongeren.

Het thema voor het tweede Nijkerkse Leesfestival is ‘straatcultuur’. Jongeren kunnen schrijvers ontmoeten, creatief aan de slag, samen een boekverfilming kijken, of genieten van spoken-word. Van escapespellen, spoken word tot graffiti: samen de liefde en passie rondom boeken ervaren en zoveel meer.

De agenda

Creatieve workshop – vrijdag 17 september – 19:00-20:30
Vrijdagavond begint de boekenweek met lekker creatief bezig zijn met aquarelpotloden, waterstiften en andere mooie materialen. Het thema van de avond en het kunstwerk zal ‘Onderlinge verbinding’ zijn.

Meet & Greet Lisa van Campenhout – zaterdag 18 september – 14:00-15:00
Auteur Lisa van Campenhout, bekend van haar boek ‘Bijna echt’, komt zaterdagmiddag langs in de boekhandel om boeken te signeren! ‘Bijna echt’ heeft de debuutprijs 2021 gewonnen en is een heerlijk verhaal over vriendschap, leugens, zijn wie je wil zijn en fantasie. Ook op BookTok komt haar boek massaal voorbij. In het najaar verschijnt het nieuwe boek van Lisa (Anders, beter). Kom lekker langs om even met haar te praten of om je boek te laten signeren.

Filmavond ‘Love, Simon’ – donderdag 23 september – 19:00-22:00
Steeds vaker worden prachtige boeken verfilmd, waaronder het boek ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’. Op donderdagavond komt Fleur Smid, van uitgeverij Blossom Books, langs om meer te vertellen over hoe boeken verfilmd worden en om samen de film te bekijken. Over de film: ‘Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. Hij zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.’

(Escape)spellenavond – vrijdag 24 september – 19:00-20:30
Spelletjes spelen is de manier om lekker te ontspannen na een week school. Daarom organiseren wij in de winkel een spelletjesavond waarbij je verschillende spelletjes kan uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan Dixit, El Dorado en Clever. Ook gaan wij ervoor zorgen dat er verschillende escaperoomspellen aanwezig zijn om uit te proberen met je vrienden. Kom lekker langs met je vriendengroep of alleen langs en speel je (nieuwe) favoriete spel, die je met een leuke kortingsactie mee kan nemen!

Meet & Greet Daniëlle Bakhuis – zaterdag 25 september – 14:00-15:00
In de boekhandel van Roodbeen wordt de Boekenweek van Jongeren afgesloten met een auteursbezoek van Daniëlle Bakhuis! Bekend van de spannende boeken ‘Zes seconden’, ‘De eliminatie’ en ‘De executie’ en vorig jaar auteur van het geschenk 3PAC. Ze komt meer vertellen over haar shortread, haar passie voor schrijven en vindt het erg gezellig om jullie te ontmoeten. Je bent van harte welkom!

Daisy Veenstra treedt op in de bibliotheek – 26 september – 15.00-16.00 uur
Daisy (@Daiisz95) is psycholoog en maakt populaire raps op TikTok. Haar raps gaan over hulp durven vragen, niet lekker in je vel zitten en emoties durven uiten. In zeer korte tijd raakte Daisy populair bij de jeugd. Sommige van haar nummers zijn al bijna een miljoen keer beluisterd. Haar optreden begint om 15:00 uur. Je kunt naar de bibliotheek, je kunt ook hier kijken.

(Graffiti)workshops – 1 en 2 oktober 
Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober zijn er graffiti workshops o.l.v. Ralph van Slooten van het Kunstlokaal. Je leert alles over de spuitbustechnieken en neemt je eigen kunstwerk mee naar huis. Op 1 oktober is er ook een workshop collage maken. Niet een standaard collage, maar werken met bestaande afbeeldingen, letters en woorden om tot een nieuw en uniek kunstwerk te komen. Ralph daagt je uit om een stap verder te gaan dan alleen het knippen en plakken van plaatjes.

Bekvegter in de bibliotheek – 3 oktober – 15.00-16.00 uur
Spoken Word artiest en Belg Martijn Nelen alias Bekvegter praat over de samenleving in de vorm van slam poetry, zoals over politiek, racisme en sociale ongelijkheid.

Naast de activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn vinden er op de middelbare scholen auteursbezoeken plaats.
Voor het boeken van een activiteit of meer informatie kun je terecht op de websites van de bibliotheek en boekhandel Roodbeen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen