“Zonder taal begin je niks”

Foto:

“Zonder taal begin je niks!”

Letterlijk geldt dat voor de bibliotheek. Het was één van de opmerkingen in een video waar 100 mensen (medewerkers, vrijwilligers, directie en bestuur van de bibliotheek) woensdagavond naar keken in theater Steams Breede Beek.

Dat deden ze, omdat de directie van de bibliotheek bedacht had, dat het tijd werd voor een feestje: een nieuwe start, een nieuw begin. Ze hadden elkaar ten slotte al maanden – vanwege corona – nauwelijks gezien. Met de presentatie van het beleidsplan werd het nieuw seizoen geopend. Voor Sandra Timmer (Interim teamleider en programmamanager) voelde het als thuiskomen, zo zei ze in de inleiding.

Jeroen Huisman (bestuurder in de stichting) vond, dat er prachtige resultaten waren behaald. “Daar zijn we jullie heel dankbaar voor.” Natuurlijk kon hij niet om het vertrek van directeur Roel Zuidhof heen. Dat vond hij verrassend, “maar het is wel logisch als je toch een keer een nieuwe uitdaging aan wilt gaan.”

Roel Zuidhof kwam naar voren om het beleidsplan te gaan presenteren: “Het beleidsplan is gemaakt met het hele team gemaakt in coronatijd. Het streven is iedere inwoner één keer per jaar in aanraking met de bibliotheek te laten komen.”
Meer woorden besteedde hij er niet aan, want .er was een video over gemaakt. Vrijwilligers en medewerkers kwamen er aan het woord. Daarin kwamen zinnen en woorden in voor als: zonder taal begin je niks, een speerpunt is cultuur stimuleren, in de toekomst niuwe locaties in Hoevelaken en Nijkerk, van het imago afkomen van alleen maar boeken lenen, beetje hip. Het beleidsplan wordt in jaarwerkplannen concreet gemaakt

Zuidhof overhandigde het beleidsplan daarna aan wethouder Dijksterhuis. Die was het woord mensen opgevallen. Als je de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer bekijkt – zo zei hij – dan zie je dat de verschillen tussen mensen alleen maar groter dreigen te worden. Daarom zag hij ook een rol voor de bibliotheek: stimuleren, dat mensen op hun eigen manier in de samenleving mee kunnen doen.

Na het officiële deel werd de zaal verrast op een workshop gelukskunde. Die werd gegeven door Mirjam Spitholt.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen