Leren samenleven, ook in Paasbos

Foto:

Het college stuurde een Raadsinformatiebrief naar de de gemeenteraad over de maatregelen, die in Paasbos genomen kunnen worden.

U vindt de voorstellen in ons artikel terug.

De raad ging er eens goed voor zitten en voor de eindconclusie citeerde voorzitter Bart Verbeek Melchior Essen (politie): we moeten leren samenleven, ook in Paasbos.

Dat neemt niet weg, dat het merendeel van de raadsleden in grote lijnen instemde met de voorgestelde maatregelen. Alleen de inzet van de mosquito riep vraagtekens op. PRO21 is tegen. Linda de Wals van die partij: Je straf dan ook jongeren, die helemaal geen overlast plegen, maar wel last hebben van dat geluid. Van Elteren (De Lokale Partij) vermoedde, dat de overlastgevers dan wel oordoppen in zullen doen. Wat is dan nog het effect, zo vroeg hij zich af. Toch was men over het algemeen voorstander van het gebruik. Burgemeester Renkema zei, dat het apparaat niet zo gauw ingezet moet worden. ” En als je het al doet, moet je het heel slim doen!”

De vraag, die ook op tafel lag en niet beantwoord kon worden: hoe erg is het eigenlijk, die overlast? Volgens Linda de Wals (PRO21) is het onmogelijk om alle onveilige gevoelens weg te nemen. Heeft de wijk Paasbos wel meer overlast dan andere wijken. Matthias Blankesteijn (CDA): “Paasbos is echt geen achterstandswijk, maar actie is wel nodig.” Renkema:”Iedereen heeft recht op een veilige woonomgeving, maar dat heeft ook met perceptie te maken”. Daarom stond iedereen achter het idee om een uitgebreid leefbaarheidsonderzoek uit te voeren. Renkema hierover: ” Leefbaarseidsonderzoek is nodig om helder te krijgen hoeveel overlast er nu echt is.”  Iedereen was het er ook over eens, dat de overlast al jaren aan de gang is en echt aangepakt moet worden, met aan de ene kant een zero tolerancebeleid en aan de andere kant zoeken naar de verbinding.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Paasbos

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden