woonplicht maakt het voor beleggers lastiger

Het Spaanse leger
Foto:

Veel gemeenten voeren op de een of andere manier de woonplicht in.

Kort gezegd komt dat er op neer, dat je een huis alleen maar kunt kopen als je er zelf in gaat wonen. Voor nieuwbouwwoningen heeft Nijkerk een vorm van woonplicht. We schreven daar eerder over.

In oktober van dit jaar heeft de gemeenteraad bovendien de verordening “doelgroepen woningbouw Nijkerk” vastgesteld. Met deze verordening zijn huur- en kooprijzen vastgelegd voor sociale huur, lage middenhuur en hoge middenhuur. Hieraan gekoppeld zijn doelgroepen en inkomensgrenzen die in aanmerking komen voor deze huurprijzen. Hetzelfde is gedaan voor koopwoningen in deze segmenten. Daarnaast zijn in deze verordening “instandhoudingstermijnen” opgenomen voor deze woningbouwcategorieën.

Beleggers zullen bij nieuwbouw moeten voldoen aan de voorwaarden uit de verordening. Zij kunnen dus moeilijker woekerprijzen voor deze woningen vragen. Voor bestaande woningen ligt dat in ingewikkelder. De gemeente onderzoekt  samen met de Regio Foodvalley en de Regio Amersfoort de huidige situatie. Aan de hand van de resultaten wordt bekeken of er verdere maatregelen noodzakelijk zijn. Wanneer dat onderzoek is afgerond is niet bekend

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden