Rijkssubsidie woningbouw Stadshaven

Foto:

Het project Stadshaven in het Havenkomgebied in het centrum van Nijkerk krijgt een bijdrage van € 4,16 miljoen van het Rijk om de bouw te versnellen.

Dat is vandaag bekendgemaakt door demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

“Wat een mooi nieuws! Dit is echt heel goed voor Nijkerk. Met deze steun komt de ontwikkeling van het project Stadshaven Nijkerk weer een belangrijke stap dichterbij. Dit levert een flink aantal betaalbare woningen die hard nodig zijn gelet op het nijpende woningtekort”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan. De toekenning van deze subsidie volgt op de eerdere aanvraag van de gemeente om in aanmerking te komen voor de Woningbouwimpuls. De provincie Gelderland draagt ook nog € 0,64 miljoen euro bij.

Plannen

Oorspronkelijk was het plan om de komende jaren vooral te richten op de eerste fase van de Havenkom; de ontwikkeling van de locatie van het huidige stadhuis (Havenkom fase 1a). Maar de gemeente Nijkerk heeft de ambitie om ook ten noordoosten van de stadhuislocatie het gebied te herontwikkelen tot een aantrekkelijk woon-, werk en verblijfsgebied . Dit is wel een (financieel) lastige opgave. Door deze financiële bijdrage vanuit het Rijk en de provincie Gelderland wordt de verdere ontwikkeling van de Havenkom op een kortere termijn haalbaar.

Omgeving verder betrekken

De gemeentelijke organisatie heeft hard gewerkt voor het op tijd aanvragen van de subsidie. Er is een concept stedenbouwkundige visie opgesteld met medewerking van de gemeenteraad. Hierin is zichtbaar wat de ruimtelijke ideeën zijn voor het gebied en hoeveel woningen hier gerealiseerd kunnen worden. Bij het opstellen van deze concept stedenbouwkundige visie is het – vanwege de korte periode voor het indienen van de subsidieaanvraag – niet gelukt om bedrijven en inwoners van Nijkerk actief te betrekken. Nu de uitslag bekend is, wil de gemeente dit alsnog doen door mensen te vragen een reactie te geven op de conceptvisie. Het streven is de definitieve visie medio 2022 ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad. Daarna worden de volgende planologische procedures gestart om de ontwikkeling mogelijk te maken.

Woningbouwimpuls

Er is een groot tekort aan woningen in Nederland. Tot 2030 moeten er circa 900.000 woningen bijkomen. Het kabinet blijft daarom investeren om die bouwopgave voor elkaar te krijgen. Gemeenten kunnen een beroep doen op de woningbouwimpuls voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van het aandeel betaalbare woningen voor mensen met een laag of middeninkomen. Het geld kan ingezet worden voor het betaalbaar maken van woningen of voor het geschikt maken van de locatie voor woningbouw.

Meer informatie over de derde ronde Woningbouwimpuls staat op www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Havenkom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen