Nazomer in teken van sport, bewegen en cultuur

Foto:

De gemeente Nijkerk staat deze nazomer in het teken van sport en cultuur.

Op de Dorpsdag in Hoevelaken, 27 augustus, start namelijk de Sport- en Cultuurconnectie. Tot ongeveer half oktober zijn er overal in de gemeente sport- en cultuur activiteiten. Voor elk wat wils.

Aanleiding voor de Sport- en Cultuurconnectie is het WK Volleybal voor vrouwen.

Dit wordt van 23 september tot 15 oktober gehouden in onder andere de provincie Gelderland. Nijkerk is gastgemeente van het Tsjechische damesteam. Ze logeren en trainen bij ons en zullen ook aanwezig zijn bij een van de activiteiten. In de gemeente worden verder allerlei nieuwe én vertrouwde sportactiviteiten en culturele activiteiten rondom dit WK georganiseerd.

Wethouder Audrey Rohen (sport en volksgezondheid): “Eigenlijk zijn we nu al begonnen, met volleybalclinics voor de bovenbouw van de basisscholen.. Als kersverse wethouder sport en volksgezondheid verheug ik me zeer op alle activiteiten. Sport en bewegen is goed en gezond voor iedereen. Er kan niet genoeg aandacht voor zijn”.
Wethouder Mariëlle Broekman (kunst, cultuur en erfgoed): “Dit jaar combineren we de jaarlijkse Cultuurconnectie (start 24 september tijdens de Kunstroute Hoevelaken), met sport. Cultuur en sport gaan goed samen. Cultuur en sport zijn beiden ontspannend en brengen mensen bij elkaar. Sport- en cultuurliefhebbers kunnen tijdens de Sport- en Cultuurconnectie makkelijk kennis maken met elkaars werelden”.

De organisatie van de Sport- en Cultuurconnectie is in handen van Mike Helsdingen en Lara Kreikamp van Nijkerk Sportief en Gezond, de cultuurmakelaars Margreet Koele en Nel Schoon en de gemeente Nijkerk. Wilt u meedoen aan de organisatie door een sportieve of sportieve activiteit te organiseren, neem dan contact op met [email protected] of met [email protected]

Op 18 juni is in Hoevelaken de nacht van Surf en op 11 juli start de zomersportweek in onze gemeente Alle activiteiten van de Sport- en Cultuurconnectie zijn vanaf 15 juli overzichtelijk te zien op de site van de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen