Van den Tweel bij handelsmissie in Suriname

Foto:

Gisteravond is premier Rutte geland in Suriname voor een tweedaags werkbezoek.

Het is voor het eerst sinds veertien jaar dat weer een Nederlandse premier op bezoek komt. minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is meegereisd.
Tijdens de regeerperiode van ex-president Bouterse waren de betrekkingen bekoeld. Discussies over het slavernijverleden, de corruptie en vriendjespolitiek zijn slechts bijzaak.
De hoop van president Chan Santokhi is gevestigd op de Nederlandse handelsmissie. Die moet de voormalige kolonie, die economisch aan de grond zit, een impuls geven.

Gerard van den Tweel is momenteel ook in Suriname in zijn hoedanigheid van honorair consul van de Republiek Suriname in Nederland. Hij was gisteravond aanwezig bij het officiële diner ter gelegenheid van dit bezoek in de tuin van het Kabinet van de President van Suriname.

Van den Tweel heeft gesprekken gevoerd met president Santokhi, premier Rutte en met minister Liesje Schreinemacher. Vandaag zijn er nog diverse bijeenkomsten, waaronder een businesslunch en -dialoog en een netwerkreceptie. Ook vindt er een bezoek plaats aan de Assemblee. Daarna vertrekt het gezelschap weer naar Nederland.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen