Bokbiertocht in Nijkerk smaakt naar meer

Foto:

Op zondag 16 oktober werd voor het eerst een bokbiertocht gereden in en rond Nijkerk.

 

Zes horecalocaties werkten mee aan de herfstbokfietsroute die door evenementenbureau Proef de passie was georganiseerd. Met de teller op 450 fietsers was het maximum aantal deelnemers bereikt. De deelnemers kregen een eigen proefglas, fietsroute en een strippenkaart om bij alle bierstops een herfstbokje te proeven. Daarbij werd een hapje geserveerd.

Bij het startpunt maakten de fietsers kennis met meneer en mevrouw De Bok 2.0 die de sfeer er flink in brachten en zorgden voor een vrolijke noot. Daarna hebben de twee sfeermakers de andere bierlocaties verrast met een bezoekje. Er werd volop gedanst en geproost en gelachen. Mede door het mooie weer en het enthousiasme van de bokkenrijders was het eerste Niekarks Bokkentochie een erg geslaagd evenement dat smaakt naar meer.

Trots op bokkenkruisie

Iedereen die de route voltooide en alle herfstbokjes had geproefd kon na afloop een “bokkenkruisie” afhalen.

Dit werd massaal gedaan en de medaillekruisjes werden met trots omgehangen. De organisatie ontving naast complimenten ook hele bruikbare tips voor eventueel een volgende keer. De bierlocaties hebben zich ingezet om er een extra leuke dag van te maken. De een stak de barbecue aan en er was live muziek.

Het fietsend publiek was gemêleerd; jong en oud deed mee. Men kon verschillende groepjes tegenkomen onderweg. Zo was er een mountainbikegroep die meedeed aan Niekarks Bokkentochie, vriendengroepen en hele families. Ook een aantal nieuwe inwoners van de gemeente Nijkerk schreef zich in om al fietsend de cafeetjes in hun nieuwe woonomgeving te leren kennen.

Lekkere evenementen

Op 13 november is het volgende evenement van Proef de passie in Nijkerk; de Fijnproeftoer. Dit keer met restaurants die voor het eerst meedoen aan de smakelijke toer. Voor informatie en aanmelden: proefdepassie.com. Proef de passie organiseert regelmatig evenementen voor particulieren en bedrijven. Activiteiten kunnen ook op maat geregeld worden voor families, clubs of bedrijven.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen