U kunt de begroting Waterschap Vallei en Veluwe inzien

Foto:

De begroting 2023 van Waterschap Vallei en Veluwe is vanaf 3 november in te zien.

Op 21 november wordt de begroting vastgesteld door het Algemeen Bestuur van het waterschap. Dan komen ook de tarieven voor de waterschapsbelasting in 2023 vast te staan.

Het zijn roerige tijden. De ene crisis volgt de andere op, van corona- tot stikstof-, energie- en klimaatcrisis. En niet de minste: de oorlog in Oekraïne. Al de crises raken mensen en bedrijven, zowel direct als indirect. Om doelen te behalen, geld en medewerkers zo goed mogelijk in te zetten, maakt het waterschap in de begroting voor 2023 scherpe keuzes. Niet alles kan, daarom focust het waterschap op de sturende rol van water en bodem in ruimtelijke keuzes en kiest men voor die werkzaamheden waarmee meeste maatschappelijke impact gegenereerd kan worden.

Dijkgraaf Marijn Ornstein: “De begroting van 2023 is een belangrijke mijlpaal. Ondanks alle crises hebben we een duidelijke en stevige koers. We zetten nog meer in op samenwerking met onze medeoverheden en partners, met het oog op de (ruimtelijke) opgaven die er liggen. We hebben elkaar hard nodig bij het bouwen aan het Nederland
van morgen. Zodat ook toekomstige generaties kunnen leven in een veilige, gezonde en waterinclusieve samenleving.”

Waterschapsbelasting gaat omhoog

Veel Nederlanders voelen de effecten van de crisissen in hun portemonnee. De prijzen voor levensonderhoud en energie stijgen hard. Ook het waterschap heeft te maken met hogere prijzen voor energie en materialen. Daarom stijgen de tarieven voor de waterschapsbelasting in 2023.

Voorbeelden

  • Een gezin met een eigen woning betaalt in 2023 gemiddeld 20 euro per jaar meer (van 278 euro naar 298 euro per jaar, een stijging van 7,2%).
  • Grondbezitters (ongebouwd) in onbemalen gebied betalen per hectare 2,18 euro meer per jaar.
  • Grondbezitters in bemalen gebied betalen per hectare 3,27 euro meer per jaar.
  • De waterschapsbelasting voor bedrijven is afhankelijk van het type en de omvang van het bedrijf. Een specificatie hiervan staat in de begroting van het waterschap.

Werken aan een waterinclusief Nederland

Nederland staat voor grote opgaven op het gebied van water, landbouw, woningbouw, duurzame energieopwekking, herstel van biodiversiteit en aanpassingen aan het veranderende klimaat. Het waterschap werkt hier, met het belastinggeld, dagelijks aan. Daarnaast houdt het zich bezig met veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en het zuiveren van rioolwater.

Begroting inzien

Wilt u de ontwerpbegroting inzien? Dit kan van 3 tot en met 17 november 2022 bij de receptie op het Waterschapskantoor (Steenbokstraat 10 in Apeldoorn, telefoonnummer (055) 5 272 911).
De begroting is ook in te zien via www.overheid.nl.
Ontvangt u de begroting liever digitaal? Stuur dan een mail naar [email protected].
Inwoners zijn van harte welkom om de vergadering van het algemeen bestuur op maandag 21 november om 19.00 uur bij te wonen (Steenbokstraat 10 in Apeldoorn). De vergadering is ook live te volgen via www.vallei-veluwe.nl.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen