Raad tegen B&W: verbeter veiligheid station Hoevelaken

Deze foto is al in 2016 gemaakt
Deze foto is al in 2016 gemaakt
Foto: Charles Rijken

De gemeente moet zo snel mogelijk aanvullende maatregelen treffen om de veiligheid op station Hoevelaken te verbeteren.

Daarvoor hebben het CDA en De Lokale Partij een motie ingediend in de raadsvergadering van 3 november.

CDA-raadslid Matthias Blankesteijn: ‘Al langere tijd is er sprake van overlast op station Hoevelaken. Het gaat dan om diefstal en vandalisme. Zo zijn er recent nog fietsen van het station naar beneden gegooid. Onacceptabel, zeker ook omdat het gebruik van het station voor veel inwoners noodzakelijk is om bijvoorbeeld op het werk of op de studie te komen. Het is dus tijd voor actie.’

Raadslid voor De Lokale Partij, Dyana Bezembinder vult aan: ‘Het station wordt veel gebruikt door inwoners van Hoevelaken en ook Nijkerkerveen. Eerder is door de gemeente aangegeven dat er aanvullende maatregelen genomen zouden worden om overlast tegen te gaan. Hier zijn volop mogelijkheden voor. Er is echter tot op heden weinig van terecht gekomen. Het duurt gewoon te lang.’

In de motie vragen de partijen om, op een zo kort mogelijke termijn, aanvullende maatregelen te treffen om de veiligheid op station Hoevelaken te verbeteren. Ook vragen de partijen aan het college om de raad nog voor het einde van de maand te informeren over de voortgang.

‘Onze inwoners hebben het recht op een veilige manier gebruik te maken van dit station. Tijd dus om aan te pakken.’ aldus de beide partijen.

De motie werd medeondertekend door de ChristenUnie-SGP, de VVD en PRO21. Daarmee was er unaniem steun voor het voorstel, en is de motie aangenomen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen