Terug naar actievoerende ondernemers: hoe is het nu met ze?

Tijdens deuren open, muziek aan
Tijdens deuren open, muziek aan
Foto:

Dennis van den Hoogen liet de muziek uit zijn verder lege café schallen,.

Van den Hoogen protesteerde middenin de coronalockdowns nog tegen de gedwongen sluitingen. Op de Dag van de Ondernemer ging Omroep Gelderland naar hem terug: hoe is het nu met hem?

In februari 2021, toen corona net een jaar door Nederland raasde, zette Dennis van den Hoogen de deuren van zijn clubhuis De Zuidwal  wijd open. Ondanks de gedwongen horecasluiting klonk er muziek. Hij voerde actie, onder het motto ‘Deuren open, muziek aan‘. “We willen niet vergeten worden. Het een en ander mag weer een beetje open, maar de horeca wordt weinig genoemd. Dus we willen een statement maken.”

Nou, vergeten is hij zeker niet. Deze zomer wisten de mensen hem weer te vinden. “We hebben een topseizoen gedraaid. Er was weinig regen, veel zonnige dagen”, glundert Van den Hoogen nu.
Clubhuis De Zuidwal bestaat dan ook nog steeds. Sterker nog, er zijn zaken bijgekomen. “We zijn ondernemers. Je moet er het beste van maken. Maar om nou te zeggen dat het vette jaren zijn.. Dat niet nee.”
Dankzij de steun van de overheid heeft hij de coronatijd overleefd. Maar toch, hij zou zo weer actie voeren. “Er is uiteindelijk wel aandacht voor geweest. Er was heel veel steun en dat heb je ook gewoon nodig. Maar aan het beleid heeft het niet veel veranderd.”

Zuiniger

En de ene crisis was nog niet voorbij of de volgende stak alweer de kop op. Van den Hoogen: “We hebben een mooi seizoen gehad, maar je kan de opbrengsten zo weer wegdragen naar de energierekening. Je gaat van het ene probleem in het andere.”

bron:

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen