Flevo dames knokken zich terug maar verliezen nipt

Foto:

LELYSTAD – Voor de verandering hadden de Flevo dames afgelopen week een wedstrijd op donderdagavond.

Met tien dames, inclusief een jeugdspeelster, rezen de dames af naar Lelystad om daar de Houtrib/Deltasteur te treffen.

De dames begonnen na de sterke wedstrijden van afgelopen weken met een goed gevoel aan de wedstrijd. Maar al snel na het eerste fluitsignaal viel  openingstreffer van tegenpartij Houtrib/Deltasteur.  Vlak daarna volgde er een kans voor de Flevo dames om dit gelijk te trekken met een strafschop. Die ging er naast. De Nijkerkse dames hadden deze periode moeite met het verdedigen waardoor er nog twee keer kon worden gescoord door de tegenpartij. Ook gingen de eigen schoten op doel er niet in, waardoor de periode eindigde in een 3-0 voorsprong voor de dames uit Lelystad.

Voor de tweede periode hadden de dames afgesproken om er strakker op te liggen in de verdediging en de bal sneller naar voren te spelen bij een counter of nieuwe aanval. Dit werkte want de tegenstander wist niet meer te scoren deze periode. Dat lukte Flevo dames evenmin, waardoor de stand deze periode op 3-0 bleef staan.

De derde periode begon gelijk goed met een uitsluiting aan de kant van de tegenpartij. Jette Bokkers benutte deze kans goed  door vanuit deze man-meer opstelling vanaf rechts een boogballetje in het net te plaatsen. Vlak daarna volgde er opnieuw een uitsluiting bij de tegenpartij. Deze keer benutte Charlotte van Hamersveld de kans met een bal strak in de hoek. Er volgde nog een uitsluiting bij de tegenpartij en de Flevo dames kregen nog een strafworp mee, maar hieruit vielen geen doelpunt. Miranda van de Vliert trok halverwege deze periode de stand gelijk door de bal vanaf de midvoorpositie in het doel te scheppen. Daarna volgde er een uitsluiting aan de kant van Flevo, waaruit de tegenstander wist te scoren. Zo eindigde de derde periode in 4-3.

De laatste periode was het erop of eronder. De dames werkten hard, maar ze kregen het niet bepaald mee van de scheidsrechters. Wel waren er aan beide kanten twee uitsluitingen. Leonie van Keulen trok de score opnieuw gelijk in een man-meer situatie. Ze schoot vanaf de top hard in de linkerbovenhoek. Zo werd het nog even spannend, maar al snel scoorde ook de tegenpartij nog eenmaal vanuit een man-meer. De dames wisten daarna het net niet meer te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in 5-4 in het voordeel van de Houtrib/Deltasteur.

bijdrage van Leonie van Keulen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen