Wijnhoeve Middeldorp organiseert cursus wijnbouw

default
default
Foto:

De basiscursus wijnbouw is bedoeld als een leuke kennismaking met de wijngaard.

Niet zozeer voor mensen die een echte wijngaard willen starten, maar zeker voor mensen die overwegen om wat druivenplanten op te kweken of als vrijwilliger op een wijngaard te gaan werken. Of je vindt het gewoon interessant om wat meer te weten over het proces van druivenplant tot een heerlijk glas wijn?

Wat komt er aan bod?

Je volgt gedurende het jaar het proces en de ontwikkelingen van de druif tot het maken van de wijn. Je leert hoe je een druivenplant moet snoeien en opbinden en het composteren van de grond en het plukken en verwerken van de druiven. En alle andere werkzaamheden die nodig zijn tijdens de groei van de druivenplanten in de wijngaard.

Daarnaast kom je van alles te weten over o.a. de soorten druiven die in de wijnhoeve zijn aangeplant, de groei en snoei van de plant en het proces van wijn maken. En iets over de bedreigingen voor de druif en de mogelijkheden om die op te lossen.

De cursus begint in maart 2023 en loopt door tot december 2023 als de druivenpluk achter de rug is en de wijngaard winterklaar is gemaakt. Dan is het tijd om met een heerlijk glas wijn van de wijngaard de cursus te evalueren in het prachtige proeflokaal van Wijnhoeve Middeldorp waar we natuurlijk ook wat wijnsmaken zullen gaan proeven!

Meer over de cursus vind je op de site van wijnhoeve Middeldorp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen